Țara care a redus de 7 ori cazurile de COVID-19 cu o aplicație mobilă

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

În lupta împotriva exploziei cazurilor de coronavirus, tot mai multe state revin la măsuri parțiale de restricționare a circulației oamenilor sau chiar la un lockdown general, așa cum s-a întâmplat și în primăvară precizează digi24.ro.

Autoritățile speră că dacă vor limita circulația populației vor putea să țină sub control valul 2 al pandemiei. Ușor, ușor, statele care au zeci de mii de cazuri raportate zilnic încep să se izoleze pentru că nu mai pot controla răspândirea infecției.

Există însă și țări care au reușit să scape de valul 2 și să țină pandemia sub control. Una dintre ele nu a mai apelat la polițiști sau forțe de ordine pe străzi. A apelat la un altfel de “polițist”, unul care stă chiar în buzunarul fiecărui cetățean și raportează totul!

În primăvară, Qatarul a atins vârfuri zilnice de 1.500 de cazuri noi, asta în timp ce în România, de exemplu, în aceeași perioadă aveam 300 de cazuri în 24 de ore și se impunea carantina generală în timpul stării de urgență. Autoritățile qatareze au impus și ele o astfel de carantină, dar apoi au venit cu o altă soluție pentru a reduce numărul de infectări.

Fiind un stat bogat, dar mic, Qatarul nu și-a permis să facă mii de anchete epidemiologice pe zi, așa că au înlocuit această modalitate de a descoperi persoanele posibil infectate cu o alta: o aplicație pentru mobil!

În luna mai, guvernul qatarez a lansat Ehteraz, o aplicație care a devenit obligatorie. Fiecare rezident din Qatar, nativ sau străin, a fost obligat să instaleze pe telefon această aplicație. Experții în sănătătate au pus atunci la îndoială eficiența ei, dar autoritățile nu au cedat, chiar dacă metoda folosită de Ehteraz poate fi considerată una de urmărire tip „Big Brother”.

La 5 luni de la introducerea Ehteraz, numărul cazurilor zilnice a scăzut la 200-300 pe zi și mai are doar 3.000 de cazuri active.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *