“Targul de Craciun 2018”: Amendamentele lui Florin Cret contestate de Cristian Niculescu Tagarlas. Preturile pentru comercianti au ramas pe loc

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consilierii locali au dezbutatut, ieri, in plenul sedintei de CL amendamentele lui Florin Cret elaborate in cadrul comisiei de Buget-Finante. Amendamentele prevedeau cresterea preturilor care urmau sa fie achitate de catre agentii economici, participanti la serbarile iernii, pentru inchirierea casutelor din lemn, a terenurilor, dar si a teraselor.

In acest sens, consilierul local Cristian Niculescu Tagarlas nu a fost de acord cu cresterea acestor preturi si a solicitat ca amendamentele facute de Florin Cret sa nu fie luate in considerare de catre restul consilierilor prezenti la sedinta.

Niculescu Tagarlas a precizat faptul ca, agentii economici trebuie sustinuti si nu ar fi in regula ca baimarenii, atunci cand merg in Piata Libertatii, sa gaseasca o atmosfera anosta, respectiv jumatate de  casute deschise iar cealalta jumatate sa nu fie functionala.

O parte din consilierii locali prezenti au fost de acord cu propunerea lui Cristain Niculescu Tagarlas si au decis ca preturile trecute in proiectul de hotarare formulat de Primaria Baia Mare sa nu fie modificate.

Astfel, agentii economici care desfasoara activitati de alimentatie publica si de artizanat vor avea de achitat 20 de lei/mp/perioada pentru suprafete de minimum 10 mp si maximum 20 mp, si 10 lei/mp/perioada pentru suprafete mai mari de 20 mp.

Asociatiile si fundatiile fara scop lucrativ vor achita 5 lei/mp/perioada pentru inchirierea terenului de minimum 10 mp si maximum 20 mp.

In ceea ce priveste casutele din lemn, si aici preturile s-au pastrat si astfel ca cei interesati pentru o casuta de 3 mp vor plati 100 de lei iar pentru una de 7,5 mp vor achita 500 de lei.

Membrii asociatiilor de profil care participa la „Targul produselor traditionale” precum si mesterii populari vor achita 10 lei/teren/perioada. Taxa de inchiriere a mesei este de 10 lei.

La “Targul de Craciun 2018” va exista si un parc de joaca pentru copii. Cei interesati vor achita 0,10 lei/mp/zi. Suprafata acestui parc va fi de minimum 200 mp si maximum 400 mp.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole