Tari in clanta. Si atat. Demolam garajele! Sigur, dupa ce mai turnam niste asfalt pe langa si apoi le punem in legalitate

PNL

In sedintele deliberativului local baimarean, se vorbea recent despre posibile solutii privind locarea autovehiculelor din Baia Mare, in orasul sufocat de lipsa parcarilor. S-au vehiculat cateva posibilitati, printre care la loc de frunte se numara varianta desfiintarii garajelor existente si amenajarea de parcari deschise, fapt ce ar permite sporirea cu peste 30% a gradului de ocupare pe fiecare spatiu. De ce se sovaie intr-o solutie cu rezultate pozitive certe, verificate in mai multe orase mari precum Cluj Napoca sau Oradea? Or fi voturile de vina? Inca nu stim.

S-a gresit acum 25 de ani, cand Baia Mare era ca un sat fara caini, dar cu primar universitar, iar acum e momentul pentru luarea unor masuri ferme. Doar ca nu prea e cine sa faca asta, actualul Consiliu Local suferind in marea sa majoritate de afectiuni precum calvitia, impotenta, continenta, obedienta si slugarnicia cronica.

Facem trimiterea la deliberativul local, in contextul in care tocmai Radu Ardelean, presedintele Comisiei de Urbanism, a vorbit despre desfiintarea garajelor existente, in timp ce, cu sau fara stiinta alesilor locali, in zona cartierului Republicii, in proximitatea strazii Nicolae Iorga, se fac lucrari masive de reabilitare a zonelor de langa garaje.

Un cititor ZiarMM ne intreaba pe buna dreptate: “mergem la bal sau la spital, schimbam sau doar vorbim sa ne aflam in treaba?”. Fotografiile trimise sunt elocvente, asa incat preluam intrebarea si o dezvoltam. Domnule primar, domnilor consilieri, nu stie dreapta de stanga sau cheltuim bani cu reabilitarea pentru ca apoi sa desfiintam garajele. Dupa care iar reparam, cu alte costuri, comisioane…?

Mihai POPA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

3 Comments

  1. gogu

    Demolam, demolam, dar cine ii despagubeste pe proprietarii de garaje cu acte in regula, care au autorizatie de constructie si concesiune pe terenul de sub garaj???

    Reply
  2. Observatorul

    Jos cu garajele pe post de Camara sau Debara. Pe langa faptul ca multe dintre ele sunt inestetice, garajele sunt transformate in locuri de depozitare in multe locuri din oras. Demolati garajele tip boxa si faceti garaje supraterane din loc in loc . e solutia ideala chiar daca acest lucru ii va nemiltumi pe multi caci nu vor mai putea sa isi parcheze masina in fata blocului si vor trebui sa faca Putina miscare pana acasa.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1