Tariceanu: ALDE, un proiect politic liberal si european

home camp2
home camp2
home camp2

tariceanuPresedintele PLR, Calin Popescu-Tariceanu, le-a spus delegatilor la Congresul Extraordinar de fuziune PLR-PC ca ALDE este un proiect politic “liberal si european”, care trebuie sa devina un “reper” in Romania de azi, scrie Agerpres.

“Dam azi startul unui proiect politic extrem de important, un proiect politic liberal si european — ALDE. Este un proiect pentru o Romanie liberala si democrata, o Romanie mai buna, in care libertatea fiecarui cetatean este respectata si aparata. ALDE este un proiect in care cred, pentru ca are o baza solida. (…) Pornim azi impreuna la un nou drum si am incredere ca acest drum va fi incununat cu succes. Am credinta ca Alianta liberalilor si democratilor este mai mult decat suma partidelor noastre, este mai mult decat un simplu partid liberal. ALDE trebuie sa devina atat o idee, cat si un reper in Romania de azi”, a declarat, vineri, Tariceanu.

Acesta a adaugat ca romanii privesc noul proiect politic cu speranta fiindca temele pe care liderii PLR-PC le-au ridicat in ultima perioada reprezinta “esenta schimbarilor prin care va trece Romania in lunile si anii care vor urma”.

Tariceanu a tinut sa precizeze ca romanii nu sunt emigranti in tarile europene in care muncesc, ci sunt cetateni europeni cu obligatii, dar si cu drepturi si ca autoritatile romane nu trebuie sa cedeze atunci cand vine vorba despre protejarea dreptului romanilor de a munci in Europa.

“Cand vorbesc despre revenirea economiei romanesti, nu pot sa nu ma gandesc si la romanii care si-au creat propria lor afacere. (…) Toti vor un lucru: mai multa libertate de a intreprinde sau de a munci. Am ramas neplacut surprins de afirmatiile presedintelui Romaniei la intalnirea cu premierul Marii Britanii, David Cameron, in care, daca am inteles bine, sper sa nu gresesc, a acceptat punctul de vedere al Marii Britanii care doreste sa introduca restrictii in ce priveste ajutoarele sociale pentru romanii care muncesc in Marea Britanie. (…) Romanii care merg sa munceasca in strainatate, peste tot in Europa, inclusiv in Marea Britanie, au aceleasi obligatii, dar si drepturi. Daca ei sunt contribuabili in Marea Britanie, platesc obligatiile catre stat, atunci trebuie sa aiba aceleasi drepturi ca si ceilalti cetateni europeni. Romanii, in Marea Britanie, nu sunt emigranti, sunt cetateni europeni. Acest drept trebuie aparat, nu trebuie facute cedari din partea autoritatilor romane in aceasta privinta”, a spus Tariceanu.

Presedintele PLR, Calin Popescu-Tariceanu, si presedintele PC, Daniel Constantin, au semnat vineri, la Palatul Parlamentului, protocolul de fuziune prin contopire a celor doua formatiuni politice.

Noul partid politic rezultat din fuziunea PLR-PC va purta, pana la urmatoarele alegeri interne la nivel national, denumirea de Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE), iar sigla acestuia este “o pasare in zbor incadrata de 12 pentagrame de culoare galbena in forma unei elipse incomplete”.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *