Tariceanu, ales presedinte ALDE

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Calin Popescu – Tariceanu a fost ales sambata presedintele ALDE, el fiind unicul candidat pentru aceasta functie in partid, anunta Agerpres.

Delegatii Congresului ALDE l-au votat pe Tariceanu, prin vot electronic, cu 1.065 voturi pentru, din 1.094 exprimate.

„Trebuie sa va multumesc tuturor din inima, in mod sincer, pentru increderea acordata. (…) Impreuna trebuie sa reusim un plan ambitios pe care vi l-am prezentat. Vreau sa le multumesc colegilor, doamnei Norica Nicolai si membrilor comisiei care au asigurat desfasurarea si numararea voturilor pentru modul exemplar in care au lucrat. Suntem prima data in fata unui mecanism de votare electronic care mi-a placut, functioneaza foarte bine si ne scuteste de o munca care altfel ar fi fost istovitoare si ne-ar fi dus probabil pana dupa miezul noptii”, a afirmat Tariceanu dupa anuntarea rezultatelor.

 

Votarea presedintelui si a structurilor de conducere statutare ale partidului s-a desfasurat pe parcursul a patru ore, iar pana la comunicarea rezultatelor a mai durat o ora si jumatate.

Tariceanu a apreciat ca unii dintre vicepresedinti si-au facut campanie in interiorul partidului.

„Cred ca din ceea ce am auzit, prezentarea rapida a rezultatelor, cei care au o buna notorietate in partid si in afara partidului au avut un avantaj net in competitie si au ocupat primele locuri. Stiu ca multi v-ati straduit sa obtineti sprijinul lor. Nu vreau decat sa va felicit pe cei care ati obtinut rezultate care sa va propulseze in conducerea partidului. Daca nu suntem capabili sa strangem voturi intre noi, ce sa ne asteptam sa strangem voturile in afara? E un organism viu, oamenii isi fac campanie in interior”, a adaugat Tariceanu.

Intrebat daca a avut emotii, Tariceanu a raspuns: „Am avut intotdeauna o emotie in sensul in care sunt in politica de atatia ani si doresc ca cei care suntem implicati in aceasta activitate care presupune foarte mari responsabilitati, responsabilitatea deciziilor noastre fata de cetateni, capabili sa facem cele mai bune propuneri, sa adoptam cele mai bune decizii, sa oferim cele mai bune solutii (…) Si acest lucru sigur ca imi creeaza, nu o emotie de care poate vorbim in mod curent, imi creeaza un sentiment al responsabilitatii pe care il vad si la foarte multi colegi de-ai mei”.

Tariceanu a subliniat ca le-a recomandat colegilor sai sa creada in valorile si in principiile care definesc liberalismul si sa aiba curajul sa le afirme.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2