Tariceanu: Cheltuielile de personal in sistemul bugetar trebuie mentinute la un anumit nivel, nu a vorbit nimeni de concedieri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, ca sustine ideea mentinerii la un anumit nivel a cheltuielilor bugetare si evitarea cresterilor de functionare a aparatului administrativ, precizand ca ”nu a vorbit nimeni de concedieri sau reduceri de salarii”, informeaza AGERPRES.

”Vreau sa fac o corectie. In general nu prea comentez afirmatiile altora, dar pentru ca este vorba de colegul meu si cred ca informatia asa cum ati perceput-o sau intrebarea pe care ati pus-o este departe de ce a declarat dansul, am sa va fac urmatoarea precizare: atat eu, cat si el am vorbit despre necesitatea mentinerii la un anumit nivel si la nivelul de astazi a cheltuielilor bugetare si evitarea cresterilor de functionare a aparatului administrativ, a cheltuielilor generale de functionare ale statului, cum le-am numit, la actualul nivel, fara ca ele sa mai creasca in viitor”, a raspuns Tariceanu, la Senat, intrebat despre oportunitatea unor concedieri sau restructurari in cadrul aparatului bugetar.

Liderul ALDE a subliniat ca nu este vorba despre concedieri sau reduceri de salarii. Tariceanu a mai spus ca vor creste cheltuielile cu salariile, pentru ca asta prevede programul de guvernare.

”Nu a vorbit nimeni nici de concedieri, nici de reduceri de salarii, ci am precizat, si mai spun inca o data foarte clar, ca sa nu mai existe niciun fel de dubiu: cheltuielile in momentul de fata, pe care trebuie sa le urmarim cu precadere, sunt cele legate de investitii si prin urmare este necesar sa mentinem la nivelul actual cheltuielile cu aparatul central si cu administratia.

Deci, toti banii care ne vin in plus, pentru ca pentru anul viitor avem anticipata din nou o crestere economica importanta, lucru care va insemna fonduri suplimentare la buget, trebuie sa chibzuim, as zice, cu grija, acesti bani si sa ii folosim cat mai mult catre investitii. Si eu am adaugat inca ceva, saptamana trecuta am vorbit despre cheltuielile indreptate catre zona de cercetare, inovare, dezvoltare”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu.

Secretarul general al ALDE, Daniel Chitoiu, a declarat vineri, la Bistrita, ca institutiile publice au un numar supradimensionat de angajati si ca exista spatiu pentru efectuarea unor reduceri de personal, subliniind ca trebuie facut un audit de catre fiecare ordonator principal de credite pe institutiile centrale si din subordine.

„Sunt foarte multe institutii publice care au un numar supradimensionat de personal si interesul nostru este de a mentine actuala decizie a Guvernului de a nu mai face angajari decat acolo unde exista strictul necesar si acolo de unde pleaca persoane din sistemul public si este obligatorie incadrarea pe posturile respective, ca nu se poate desfasura activitatea”, a spus Chitoiu.

„A spus (Chitoiu — n.r.) ca e nevoie de un audit si cred ca e o idee foarte buna. Scopul auditului e sa avem o radiografie. Sigur, apoi, pe baza radiografiei se pot trage concluzii si lua anumite masuri. Eu consider ca intotdeauna in administratie exista rezerve si, daca vrei sa faci economii, se pot face economii”, a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2