Tariceanu: Congres extraordinar ALDE – 21 aprilie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Delegatia permanenta a ALDE a decis convocarea Congresului extraordinar al formatiunii in 21 aprilie, iar cel ordinar in 22 aprilie, la Palatul Parlamentului, a anuntat copresedintele formatiunii politice, Calin Popescu-Tariceanu, informeaza AGERPRES.

Totodata, el a precizat ca va candida pentru functia de presedinte al ALDE.

„Delegatia permanenta, in pofida plecarii unor colegi din sala, s-a tinut conform statutului, in cvorum. (S-a aprobat — n.r.) convocarea Congresului extraordinar in data de 21 aprilie, la Palatul Parlamentului. A fost aprobata ordinea de zi a Congresului extraordinar. Norma de reprezentare a fost stabilita dupa trei criterii — 30 % din ponderea numarului de delegati va fi data de numarul de membrii ai organizatiei, 30 % de rezultatele la alegerile locale si 40 % de rezultatele la alegerile parlamentare”, a precizat Tariceanu.

Potrivit acestuia, s-a pus problema organizarii statutare a Delegatiei Permanente Nationale a ALDE.

„Am explicat colegilor mei — in situatia in care unul din presedinti se opune organizarii unui congres sau altor decizii importante, atunci sigur ca este datoria si obligatia statutara a forului celui mai important de conducere intre congrese, care este delegatia, sa se convoace. Statutul prevede ca jumatate plus unu din organizatiile teritoriale care doresc convocare sa o poata face.

Si astazi au fost in mod statutar 111 membri din cei 185 ai Delegatiei Permanente, drept pentru care am hotarat organizarea Congresului extraordinar in ziua de 21 si tinerea Congresului ordinar in ziua de 22. Congresul ordinar va avea doua puncte importante pe ordinea de zi — dezbaterile politice si adoptarea unor documente. (…) A doua componenta — alegeri pentru structurile de conducere la nivel national”, a detaliat Tariceanu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2