Tariceanu despre legea salarizarii: Nu este o lege perfecta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, miercuri, ca proiectul legii salarizarii este „extrem de necesar”, dar nu este perfect, mentionand ca niciodata un act normativ nu poate sa satisfaca pe toata lumea, informeaza AGERPRES.

„Eu cred ca am ascultat, am fost cu disponibilitate fata de toate solicitarile din toate zonele socio-profesionale si consider ca proiectul de lege este unul extrem de necesar pentru a pune in ordine sistemul de salarizare haotic care s-a dezvoltat in Romania in acesti 25 de ani.

Era momentul pentru a pune in ordine acest sistem, altfel perpetuam niste anomalii care fac ca intre diferite ministere din administratia publica centrala sa existe diferente nejustificate, intre diferite institutii din administratia centrala, autoritati publice sa existe iarasi diferente nejustificate. (…) Avem functionari din primarii care castiga mai mult decat primarul, cu toate ca responsabilitatea, practic, cea mai mare o are primarul sau conducerea primariei. Sunt chestiuni practice de care ne-am lovit”, a afirmat Tariceanu, la Parlament, intrebat in legatura cu actiunile de protest ale sindicatelor din domeniul administratiei privind legea salarizarii.

El a adaugat ca legea nu este perfecta, dar pune salariile pe o scara logica.

„Nu pot sa spun ca este o lege perfecta. Niciodata o lege nu poate sa satisfaca pe toata lumea, dar este important sa vedem esenta, sa vedem care este binele general, crearea unei scari echitabile prin care sa recunoastem importanta socio-profesionala a diferitelor meserii, functii si sa punem pe o scara logica salariile”, a mentionat Tariceanu.

Sindicatele din sectorul administratiei au demarat, miercuri, actiuni de protest la nivel national, fiind nemultumite de legea salarizarii unitare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2