Tariceanu, despre o decizie a lui Iohannis in cazul Kovesi: Un termen rezonabil nu poate sa fie pana in decembrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, considera ca seful statului, ca garant al Constitutiei, trebuie sa semneze decretul de revocare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, ca urmare a deciziei CCR, intr-un „termen rezonabil”, care nu poate sa fie luna decembrie, informeaza AGERPRES.

„Eu nu vreau ca acest moment foarte dificil prin care trecem legat de contextul deciziei Curtii Constitutionale referitoare la obligatia presedintelui de a semna revocarea lui Kovesi sa se transforme intr-un razboi mai amplu. Eu cred ca presedintele, ca garant al Constitutiei, isi va da seama ca statul de drept pe care e obligat sa-l apere, ca presedinte si ca garant al Constitutiei, presupune un singur lucru, si anume, sa semneze decretul de revocare”, a afirmat duminica Tariceanu intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul ALDE.

El sustine ca in contextul in care Romania va prelua presedintia semestriala a Consiliului UE in 2019, este necesar ca in Romania sa exista o perioada mai calma, fara tensiuni politice.

„Romania are orizontul 2019 – preluarea presedintiei Consiliului UE si trebuie sa ne pregatim pentru aceasta provocare. Sase luni ochii intregii Europe vor fi mai mult sau mai putin atintiti catre noi. Si eu vreau sa facem o performanta buna si de aceea ar trebui sa existe o perioada mai calma, mai linistita, fara ca ea sa fie afectata de tensiuni politice. Si de aceea contez pe decizia presedintelui in asa fel incat aceasta situatie de criza institutionala si constitutionala sa se incheie cat mai rapid”, a subliniat presedintele ALDE.

Intrebat cat timp e dispusa Coalitia sa astepte decizia presedintelui Iohannis, Tariceanu a spus: „N-am discutat, dar un termen rezonabil nu poate sa fie pana in decembrie”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2