Tariceanu despre programul de guvernare al PNL: Multa retorica, putina substanta

home camp2
home camp2
home camp2

Calin-Popescu-TariceanuPresedintele Partidului Liberal Reformator (PLR), Calin Popescu Tariceanu, a criticat duminica, in cadrul unei conferinte de presa, programul de guvernare lansat recent de PNL, sustinand ca acest proiect reprezinta “multa retorica si putina substanta”, scrie Agerpres.

“As invita PNL sa lase retorica la o parte, pentru ca programul pe care l-au prezentat este multa retorica si putina substanta si ii invit sa voteze noul Cod Fiscal, daca mai exista vreo urma liberala in acest partid, care inca isi pastreaza denumirea de PNL”, a spus Tariceanu.

In opinia sa, vechiul PDL, care a preluat acum controlul asupra noului PNL, vine cu un “program-compilatie” si ofera “acelasi discurs basist despre marota reformei si a modernizarii, fara masuri curajoase, dar cu aceiasi oameni”.

“Vechiul PDL ce face? Taie 50% din masurile de factura liberala din noul Cod Fiscal, care este in dezbatere. Pot sa va spun urmatorul lucru: daca la o masina pui numai 50% din piese, din componente, ea nu o sa poata functiona. Cam acelasi lucru se intampla si cu propunerea facuta de PDL. Daca tai 50% din masurile din noul Cod Fiscal, sigur ca va rezulta un fel de program avortat, care va esua lamentabil”, a spus Tariceanu.

“De ce politicienii, care in 2010 au aruncat bomba cresterii TVA si taierii cu 25% a salariilor, joaca acum rolul de genisti? Cine ii crede? Cum pot aceiasi politicieni care au taiat salariile medicilor, profesorilor si, practic, i-au invitat afara din tara — sa fie credibili, acum vorbind despre reforma din sanatate si educatie si stoparea migratiei tinerilor bine pregatiti”, a adaugat Tariceanu.

El a adaugat ca, in privinta programului economic, PNL nu a avut niciun fel de consultare a mediului de afaceri, lucru care este complet gresit.

“Ceea ce au facut ei, este cam tipic pentru perioada si modelul Basescu, care desigur isi mentine puternic amprenta politica asupra modului in care acest partid se comporta acum. Am sa va dau un singur exemplu. Daca pana mai alaltaieri au criticat masurile de reducere a TVA din Codul Fiscal, care este prezentat de Guvern, ieri, in conferinta de presa, au spus ca TVA trebuie sa coboare la 19%. Criticau faptul ca va fi anulata taxa pe stalp sau supraacciza pe carburant, dar propunerile pe care le fac ei au acelasi efect. Reducerea TVA la 19% produce acelasi efect. Cand vorbesc adevarat si cand spun minciuni? Pentru mine este o intrebare la care PNL trebuie sa dea un raspuns “, a mai spus Tariceanu.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *