Tariceanu despre revocarea sefei DNA: Este un act de normalitate, in conditiile abuzurilor si incalcarilor repetate ale Constitutie

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat marti ca decretul semnat de presedintele Iohannis de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA este un act de normalitate, in conditiile “abuzurilor si incalcarilor repetate ale Constitutiei comise in mandatul fostei sefe a DNA si a deciziei CCR”, informeaza AGERPRES.

“Mai important decat decretul este sa intelegem momentul in care se afla Romania astazi, pentru ca revocarea sefei DNA vine dupa mai bine de zece ani de cand fostul presedinte Traian Basescu a instituit un sistem ilegal, anticonstitutional, al carui scop a fost acapararea puterii in Romania, folosind metode antidemocratice – de la fabricarea de dosare liderilor politici incomozi, la abuzuri impotriva unor oameni care nu erau implicati politic, dar care au avut ghinionul sa devina adversarii unor personaje cheie ale sistemului, cum a fost cazul Marianei Rarinca”, a scris Tariceanu pe Facebook.

El mai afirma ca Parlamentul are responsabilitatea de a genera un cadru legislativ care sa sustina drepturile si libertatile cetatenilor, astfel incat “abuzurile legate de ascultarea telefoanelor romanilor sa nu mai aiba loc”.

Tariceanu se refera si la rolul “important” al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), acela “de a repune in echilibru balanta din justitie”.

“CSM este institutia chemata sa se asigure ca mentalitatea care a incurajat abuzurile, care a fost instaurata la nivelul DNA, nu va fi perpetuata sub noua conducere. CSM este chemat sa vegheze ca protocoalele dintre servicii si institutiile din justitie nu vor mai functiona”, sustine Tariceanu.

“Ne aflam astazi la finalul unui asediu nereusit al institutiilor nedemocratice asupra institutiilor rezultate din votul romanilor, care a generat insa costuri masive: mii de destine frante in urma abuzurilor, o mare neincredere in societatea romaneasca in legatura cu actul de justitie si o divizare a societatii. Deciziile si actiunile din urmatoarele saptamani vor arata daca vom merge spre normalitate si pentru a repune societatea pe drumul cel bun, lasand in urma anii de abuzuri, conflicte si divizare”, conchide presedintele Senatului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2