Tariceanu: Legea gratierii este trimisa in Parlament; de la 1 septembrie va incepe dezbaterea ei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat joi ca dezbaterea pe proiectul legii gratierii va incepe la 1 septembrie in Parlament, informeaza AGERPRES.

„Legea gratierii este trimisa in Parlament si de la 1 septembrie va incepe dezbaterea ei. Sunt si celelalte masuri complementare pe care stiu ca ministrul Justitiei le are in vedere si le-a si anuntat”, a spus Tariceanu la Antena 3, intrebat daca se ia in calcul o lege a gratierii pentru rezolvarea problemelor supraaglomerarii din penitenciare.

El a adaugat ca, din punctul sau de vedere si al celor din coalitia de guvernare, modul in care este tratata problema conditiilor din inchisori este dovada ca Romania a evoluat.

„Eu nu mai vorbesc de faptul ca existau in perioada comunista periodic gratieri si amnistii decise de puterea politica de atunci, dar asta e o politica ce tine de evolutia societatii si de modernizarea ei si asta se intampla din Antichitate si pana in prezent. Nu sunt niste masuri care sa fie de neinteles pentru cei care vor sa priveasca lucrurile cu obiectivitate. Sigur ca exista si constrangerile si conditionarile CEDO”, a mentionat acesta.

Tariceanu a aratat ca cei care sunt astazi in inchisori trebuie priviti „ca niste oameni cu propria lor demnitate”.

„Nu putem sa desconsideram faptul ca au dreptul la acest tratament din partea societatii, din partea statului, din partea autoritatilor, faptul ca au gresit, au primit pedeapsa privativa de libertate, dar nu trebuie, in plus de asta, sa existe alte conditii care sa le faca existenta degradanta si inumana”, a incheiat el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2