Tariceanu: Mi-as dori ca ALDE sa devina al doilea partid din Romania la alegerile din 2020

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat vineri, la Pitesti, ca partidul pe care il conduce are ca obiectiv sa devina al doilea partid din Romania dupa alegerile locale si parlamentare din 2020, informeaza AGERPRES.

„Ceea ce urmeaza este o competitie, pana la alegerile de anul viitor si la alegerile din anul 2020, in care mi-as dori foarte mult ca ALDE, care a fost al patrulea partid in alegerile locale si parlamentare din 2016, sa devina al doilea partid. Nu spun sa devenim primul partid, sunt realist, ne trebuie consolidarea structurilor teritoriale, dar cred ca putem ca din al patrulea partid sa devenim al doilea partid, dupa PSD”, a declarat Tariceanu in fata delegatiilor la Conferinta de alegeri a ALDE Arges.

Liderul ALDE a precizat ca sondajele privind intentia de vot, realizate in ultimele luni, indica faptul ca un astfel de obiectiv este realizabil.

„Nu este un lucru mult prea ambitios (…), sondajele de opinie pe care le-am analizat in evolutia cronologica, incepand din decembrie (…), ALDE a crescut de la 12-13% si suntem in momentul de fata la 15%. E un rezultat care sigur ca ne bucura (…), dar ne da si o mare responsabilitate. In general, partidele care sunt intr-o coalitie cu un partid mai mare nu cresc. In general, partidele care sunt la guvernare se erodeaza. Uite ca noi, prin aceasta consecventa de mesaj si de atitudine, am reusit sa capatam increderea mai multor alegatori”, a spus Calin Popescu-Tariceanu.

El a adaugat ca un prim test pentru ALDE vor fi alegerile europarlamentare din 2019, cand partidul va trebui sa dea dovada de mobilizare pentru a obtine un rezultat cat mai bun.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2