Tariceanu: Nimeni nu a discutat in arcul guvernamental despre suspendarea presedintelui Iohannis

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat ca in arcul guvernamental si la nivelul majoritatii parlamentare nu s-a discutat despre suspendarea presedintelui Klaus Iohannis, informeaza AGERPRES.

„Aceasta chestiune eu am vazut-o numai vanturata in presa. Nimeni n-a discutat in arcul guvernamental si in majoritate despre suspendarea presedintelui”, a declarat Tariceanu, duminica, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

El a precizat ca isi doreste ca sedinta de luni a Parlamentului in memoria regelui Mihai, la care va participa si seful statului, sa fie „un moment de reflectie”.

„Maine, la Parlament, avem o sesiune speciala dedicata omagierii personalitatii regelui Mihai, si cel putin in ceea ce ma priveste — avand in vedere acest moment special si rolul pe care l-au avut regele si dinastia in Romania ca factor apolitic (…), deci o pozitionare deasupra partidelor politice, deasupra disputelor politice (…) — eu as vrea momentul de maine, momentul omagial, sa ni-l imaginam ca un imbold si ca un moment necesar de reflectie asupra acestor lucruri importante pentru Romania”, a spus Tariceanu.

Intrebat daca il va intampina pe seful statului cand acesta va ajunge la Parlament, Tariceanu a raspuns: „Cred ca lucrurile acestea n-au niciun fel de relevanta in contextul actual”.

Totodata, presedintele Senatului a mentionat ca este necesar ca romanii sa fie uniti „in jurul unui obiectiv comun”.

„Exista (…) aproape o fractura in societate (…) Ceea ce voi urmari in viitor este sa incercam sa unim pe toti romanii in jurul unui obiectiv comun. Acest lucru nu inseamna eventual ca partidele de majoritate si de opozitie sa se imbratiseze, sa se pupe. Nu. Fiecare trebuie sa-si pastreze rolul in democratie, (…) dar cred ca trebuie sa convenim asupra unor obiective comune spre binele Romaniei si a cetatenilor ei. Daca acest lucru este imbratisat si de alte persoane, cum ar fi presedintele Romaniei, astept atunci si o atitudine (…) Aceasta atitudine nu poate fi nicidecum aceea (…) de a fi intr-o pozitie partizana”, a adaugat Tariceanu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2