Tariceanu pledeaza pentru intensificarea cooperarii Romaniei cu partenerii israelieni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Calin-Popescu-TariceanuPresedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a pledat miercuri, la intrevederea cu presedintele Knesset-ului Statului Israel, Yuli – Yoel Edelstein, aflat in vizita oficiala in Romania, pentru intensificarea cooperarii dintre tara noastra si partenerii israelieni, in special in domeniile informatica, servicii, agricultura si inalta tehnologie.

Potrivit unui comunicat al Senatului transmis miercuri AGERPRES, la discutii au luat parte presedintele Comisiei pentru politica externa, Petru Filip, presedintele Comisiei speciale comune a Parlamentului pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, Titus Corlatean, secretarul Grupului parlamentar de prietenie cu Israel, Șerban Nicolae, precum si senatorii Marinica Dinca si Petru Ehegartner.

La discutii, Tariceanu a apreciat evolutia pozitiva pe plan economic si social a Statului Israel, din ultimii 20 de ani, care a condus la o dezvoltare economica admirabila in conditiile realitatilor globale actuale si s-a aratat interesat de ultimele evolutii legate de Procesul de Pace israeliano-palestinian si de situatia actuala din Orientul Mijlociu, prin prisma conflictului din Siria.

Potrivit sursei citate, senatorul Titus Corlatean a abordat problematica migratiei catre Europa a refugiatilor din Orientul Mijlociu, fiind interesat de perspectiva israeliana, colaborarea romano-israeliana in plan parlamentar si perspectivele acestei colaborari in vederea sprijinirii Procesului de Pace.

Presedintele Comisiei pentru politica externa, Petru Filip, a abordat cooperarea parlamentara romano-israeliana din perspectiva sustinerii negocierilor de pace israeliano-arabe, exprimandu-si totodata ingrijorarea fata de ultimele evolutii ale conflictului din Siria.

Presedintele Knesset-ului Statului Israel, Yuli — Yoel Edelstein, a facut o prezentare a evolutiilor inregistrate de tara sa, in special in domeniul economic, industrial, agricol si al serviciilor.

„De asemenea, Yuli — Yoel Edelstein a facut o prezentare a situatiei actuale din Orientul Mijlociu, cu accent asupra Procesului de Pace si a conflictului din Siria, din perspectiva israeliana. In acest context, el si-a exprimat opinia ca, in momentul actual, o colaborare sectoriala israeliano-araba in domenii cum ar fi economia, industria, agricultura ar fi benefica si premergatoare colaborarii politice, care necesita un timp mai indelungat de evolutie si concretizare”, se arata in comunicatul Senatului.

Presedintele Knesset-ului a adresat invitatia partii romane de a efectua o vizita oficiala in Israel, in viitorul apropiat.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2