Tariceanu: PLR are legitimitate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Calin-Popescu-TariceanuPresedintele Partidul Liberal Reformator, Calin Popescu-Tariceanu, isi exprima regretul ca PLR nu se afla pe lista partidelor invitate la Cotroceni de seful statului pentru consultari pe teme legislative si afirma ca parlamentarii si membri formatiunii pe care o conduce au legitimitatea conferita de electoratul ”care a votat in 2012 listele USL si a respins de o maniera categorica PDL-ul lui Basescu, camuflat azi sub denumirea de noul PNL”.

Totodata, el subliniaza ca cererea de schimbare a numelui partidului pe care a inaintat-o instantei competente a fost admisa, ceea ce confera PLR atributul de legalitate.

”Este adevarat ca PLR nu a participat la alegerile din 2012 si aceasta imprejurare ar putea fi invocata pentru neinvitarea partidului la consultarile de la Cotroceni, datorita unei presupuse lipse de legitimitate a parlamentarilor PLR, sau chiar a partidului in intregul sau. Am contrazis si in trecut aceasta teza, o contrazic si in prezent.

PLR, parlamentarii si membri sai au o legitimitate indiscutabila conferita de electorat, care a votat in 2012 listele USL si a respins de o maniera categorica PDL-ul lui Basescu, camuflat azi sub denumirea de noul PNL. PNL a fost votat in 2012 asa cum s-a prezentat atunci, in campania electorala, si nu cum s-a transformat peste noapte, fara niciun fel de consultare a electoratului sau, intr-un partid in care mostenirea comportamentala si de cadre a lui Traian Basescu este vizibila pentru oricine”, subliniaza liderul PLR intr-un comunicat transmis duminica AGERPRES.

El spune ca parlamentarii PLR isi fac datoria in cadrul Legislativului pentru a asigura o stabilitate politica actualului Cabinet, iar ministrii formatiunii politice pe care o conduce contribuie semnificativ la actiunea eficienta a Guvernului.

”Activitatea politica a PLR in cadrul coalitiei de guvernare a impulsionat adoptarea recenta unor masuri de origine liberala stimulative pentru economia nationala, dintre care mentionez noul Cod Fiscal si reducerea TVA de la 1 Iunie a.c.”, adauga presedintele Senatului.

In context, el isi exprima convingerea ca, dupa ce a demisionat de la conducerea PNL, presedintele Iohannis, se va situa ”deasupra oricarui partizanat politic, conform literei si spiritului Constitutiei”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2