Tariceanu: In pofida disputelor, masurile care vor fi adoptate de Guvern vor conduce la cresterea puterii de cumparare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat ca pachetul de masuri fiscale care va fi adoptat miercuri in sedinta de guvern are sustinerea Coalitiei si va conduce la cresterea puterii de cumparare, fara a se diminua competitivitatea intreprinderilor si a economiei romanesti, informeaza AGERPRES.

„Am facut o prezentare colegilor mei in legatura cu apropiatele masuri preconizate a fi luate de catre Guvern pana miercuri, prin OUG, in sedinta de guvern, pachetul de masuri fiscale si celelalte care vor permite adoptarea bugetului pe anul 2018. Aceste masuri nu vor duce nici la cresterea costurilor salariale ale angajatorului, nici la diminuarea salariului net, (…) vor avea anumite cresteri la salariul net. Se vor majora deducerile pentru cei cu venituri mici si acest lucru sigur ca va favoriza o plaja larga, fie ca este vorba de salariati, fie ca este vorba de cei care desfasoara activitati independente.(…)

Deci, per ansamblu, cred ca in pofida disputelor si a unor informatii incorecte lansate in mediul public, masurile care vor fi adoptate se inscriu in ceea ce am preconizat in programul de guvernare, si anume cresterea puterii de cumparare a romanilor, fara ca acest lucru sa diminueze competitivitatea intreprinderilor si a economiei romanesti. Da. Ansamblul masurilor care se vor face prin OUG si care sunt sustinute de Coalitie si de Guvernul din care facem parte”, a declarat Tariceanu, marti, dupa sedinta Biroului Politic Central al ALDE.

Intrebat daca sustine ca neplata contributiilor de catre angajator sa fie infractiune, Tariceanu a spus: „Da. Nu stiu daca va fi mentionata (n.r. — in pachet) dar mie mi se pare normal ca aceasta obligatie (n.r. — plata contributiilor de catre angajator) sa fie indeplinita intocmai si la timp, fara negociere. Plata acestor contributii este o obligatie, nu este facultativa”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2