Tariceanu, pregatit sa infiinteze un nou partid liberal si sa candideze la Presedintie

home camp2
home camp2
home camp2

Fostul presedinte al PNL Calin Popescu-Tariceanu anunta printr-un mesaj transmis liberalilor ca Grupul de Initiativa privind Pastrarea Identitatii Liberale va initia “imediat” toate procedurile pentru infiintarea unui nou partid liberal si actiunea de strangere de semnaturi pentru inscrierea candidaturii sale la Presedintie, informeaza Agerpres.

“In calitatea mea de vechi liberal, de participant direct la renasterea liberalismului in Romania imediat dupa Revolutie si de om politic care a reprezentat cu onoare si a facut cinste PNL in functiile publice detinute, am hotarat impreuna cu colegii mei din Grupul de Initiativa pentru Pastrarea Identitatii Liberale urmatoarele: vom initia imediat toate procedurile necesare infiintarii legale a unui nou partid liberal, inclusiv strangerea de semnaturi si adeziuni.

Noi vom tine vie flacara liberalismului in Romania. Simultan, vom initia actiunea de strangere a semnaturilor necesare inscrierii legale a candidaturii la Presedintia Romaniei a subsemnatului, Calin Popescu-Tariceanu”, arata Tariceanu, in mesajul transmis vineri liberalilor.

El a afirmat ca ar fi preferat sa adreseze acest mesaj la Congresul PNL, dar ca nu a fost posibil, deoarece conducerea demisionara a partidului a invocat diverse pretexte.

Conducerea liberalilor a dorit, potrivit senatorului PNL, eliminarea candidaturii sale, evitarea unei dezbateri si a unei competitii reale si un congres formal, prin intermediul caruia “sa-si pastreze functiile de conducere si sa impuna partidului o directie politica falimentara, dictata de interese personale si exterioare partidului, ceea ce va duce PNL pe acelasi drum cu PNTCD”.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

1 Comment

  1. dilau

    mai caline, ai tradat chiar daca esti un vechi liberal.ce folos sa faci un nou partid liberal pe care sa-l aliezi cu partidul lui ion iliescu?.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *