Tariceanu: Premierul viitorului Guvern va fi, mai degraba, un fel de administrator

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, considera ca in actuala situatie premierul viitorului Guvern va fi, mai degraba, un administrator, asa cum ar fi trebuit sa fie si premierii Grindeanu si Tudose, informeaza AGERPRES.

„Poate era bine sa fii discutat acest lucru de la inceput si cu ceilalti doi premieri. Noi suntem intr-o situatie nefireasca in care a trebuit altcineva (n.r. decat presedintele partidului care a castigat alegerile – Liviu Dragnea) sa fie prim-ministru. Ce rol trebuie sa indeplineasca acest prim-ministru? Si este valabil si pentru alegerea pe care noi am facut-o in momentul de fata (n.r. Viorica Dancila) Vreau sa spun lucrul acesta ca lucrurile sa fie clare de la bun inceput, sa stim fiecare pe ce pozitie ne aflam.

Premierul viitorului Guvern va fi, mai degraba, cum trebuiau sa fie si cei anteriori, si trebuiau sa inteleaga aceasta chestiune, un fel de administrator. Si nu o spun cu niciun fel de conotatie peiorativa. El primeste un mandat de la majoritatea parlamentara sa duca la indeplinire programul de guvernare pe care parlamentarii si partidele aflate in spate il sustin. El nu este acolo ales de cetateni, nu a participat la alegeri pentru a a avea legitimitatea sa conduca Guvernul. (…) Nu e guvernul lui. Guvernul este expresia majoritatii pe care o avem in Parlament bazata pe coalitia formata de PSD si ALDE”, a spus Tariceanu luni seara la Antena 3.

Tariceanu a explicat ca premierul actual trebuie sa duca la indeplinire niste angajamente asumate de PSD si ALDE.

„Deci nu e un premier care sa aiba marja de manevra pe care o are poate in alte situatii un premier intr-o democratie parlamentara, din cauza situatiei particulare in care ne aflam. El trebuie sa duca la indeplinire niste angajamente pe care noi ni le-am luat in campania electorala si care au fost validate prin vot de cetateni. Nu este un concurs de frumusete in partid. Nu este cine e mai tare, cine e mai influent. Trebuie sa isi asume acest rol si sa stie de la bun inceput care este rolul pe care il va avea de indeplinit si care este un rol de maxima responsabilitate. Ducerea la indeplinire a angajamentelor pe care noi ni le-am luat nu este o actiune printre altele, este una foarte serioasa”, a adaugat Tariceanu.

Presedintele ALDE a subliniat ca premierul desemnat Viorica Dancila i-a facut o impresie „foarte buna”.

„Cat de bun este un prim-ministru nu poate sa faca treaba singur. Doamna Dancila are o experienta de europarlamentar, am stat de vorba cu domnia sa, o cunosc destul de putin, dar din discutia pe care am avut-o mi-a facut o impresie foarte buna. Conteaza foarte mult echipa cu care va fi inconjurata. Echipa insemnand ministri (…) si consilieri”, a punctat Tariceanu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

 1. Sociolog Ioan Dutescu-Tolstobrach

  DE CE CORUPTIA SI “ Noul premier, un fel de administrator “ SUNT FAKE NEWS

  Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, interviu la DC News. Cum combatem FAKE NEWS

  Tăriceanu: Noul premier, un fel de administrator
  SARCINA UNUI MANGEMENT SI LEADERSHIP PERSONAL SI MAI ALES NATIONAL NU ESTE ACEEA DE A ADMINISTRA RESURSELE ECONOMICE REDUNDANTE , CUNOSCUTE IMEDIAT ACCESIBILE ,COMENSURABILE ,IMPOZITABILE ,DISTRIBUIBILE SI REDISTRIBUIBILE ETC., INTR-O ECONOMIE NATIONALA DEOARECE ACESTE RESURSE REDUNDANTE SUNT FINITE, EPUIZABILE, PERMANENT INSUFICIENTE CEEA CE INSEAMNA CA IMPLACABIL O MARE PARTE DIN MEMBRII RESPECTIVEI NATIUNI FIE CONTINUU FIE PRIN ROTATIE SUNT ,FRUSTRATI ,SE SIMT NEDREPTATITI ,NEMULTUMITI DE NIVELUL LOR DE TRAI SI VENITURILE LOR FIE ACESTEA SALARII ,PENSII , ASIGURARI DE SANATATE ,EDUCATIE ETC.,. SI NIMENI PORNIND DE LA ACTUALUL NIVEL DE CUNOASTERE SI EDUCATIE (ECONOMICA ,POLITICA , STIINTIFICA ETC ) NU VOR EZITA SA INDICE VOLUNTAR SAU MANIPULATI DREPT CAUZA “CERTA “ CORUPTIA ,HOTIA SAU REAUA CREDINTA ,EGOISMUL ,LACOMIA ADMINISTRATORILOR FIE EI PRIVATI ,FIE EI GUVERNAMENTALI ,MINISTERIALI , ETC…INDIFERENT DACA ACEST LUCRU ESTE SAU NU ADEVARAT , FARA EXCEPTIE SAU NUANTA POLITICA A MANAGERILOR ,LEADERILOR ADMINISTRATORILOR RESPECTIVI.
  CEEA CE INSEAMNA CA IN DOAR CATEVA LUNI SI ACTUALA ADMINISTRATIE GUVERNAMENTALA PSD-ALDE IN FRUNTE CU DOAMNA PRIM MINISTRU VIORICA DANCILA CHIAR DACA SE VOR COMPORTA ADMINISTRATIV PRECUM NISTE “SFINTI “ ,DEZECHILIBRELE DINTRE OFERTA DE RESURSE ECONOMICO-FINANCIARE PE CARE LE GESTIONEAZA SI NEVOILE ,TREBUINTELE ROMANILOR DE LA PENSIONARI ,SALARIATI PANA LA TINERI ETC., II VA DETERMINA PE CEI MARGINAIZATI , “RAMASI PE TUSE “ ,EXCLUSI SA “IASA IN STRADA “ SI SA DEMONSTREZE IMPOTRIVA “CORUPTIEI “ ADICA IMPOTRIVA UNEI CAUZE FICTIVE PE FOND DEOARECE SI CORUPTIA ESTE UN EFECT , O CONSECINTA SUBIECTIVA ,UN COMPORTAMENT ORGANIC ADAPTATIV LA VIATA DETERMINAT DE ACESTE DEZECHILIBRE EXISTENTIALE .
  DACA DL.TARICEANU SI VIITORII “ADMINISTRATORI “ DIN GUVERNUL SAU SI AI DOMNULUI DRAGNEA SI MAI ALES TINERII DEMONSTRANTI #REZIST AR FI STUDIAT LA SCOALA ,FACULTATE , ETC. .NU NUMAI TEORIILE DARWINOCIDE ,DARWINOFOBE ,AUTO-FALIMENTARE SINUCIGASE ENTROPICO-EXTINTIV LIBERALE, COMUNISTE ETC .., CI SI INTERZISA VIZIUNE STIINTIFICA ROMANEASCA A DEMOCRATIEI CREATIVITATII PLUSVALORICE FUNDAMENTATA PE BIOECONOMIA –GEORGESCU-ROEGEN {LEGEA ENTROPIEI SI PROCESUL (FALIMENTUL ) ECONOMIC } VECTORIZATA DE PARADIGMA CREATIVITATII NEO-NEGENTROPICE SI SOLUTIILE ,PROIECTELE EI INVESTITIONALE CREATIV NEO-NEGENTROPICE PLUSVALORICE AR FI INTELES ATAT EI CAT MAI ALES TINERII CARE DEMONSTREAZA “URLAND “ ABSURD LA ACEASTA “CORUPTIE-FAKE NEWS “ PRECUM LUPII LA LUNA FARA CA NIMENI SA-I INTELEAGA CE VOR “”CONCRET “ DEOARECE PE FOND NU CORUPTIA ,HOTIA ,REAUA CREDINTA , REREPREZINTA CAUZELE FUNDAMENTALE ,ELE INSELE FIIND EFECTE COMPORTAMENTALE SUBIECTIVE CI LIPSA DE SOLUTII INVESTITIONALE CREATIV NEO-NEGENTROPICE PLUSVALORICE MULTIPLICATOARE DE AVUTII PERSONALE ,NATIONALE DIN ECONOMIA,MANAGEMENTUL SI LEADERSHIPUL TUTUROR ROMANILOR INCLUSIV A CELOR CARE DEMONSTREAZA SI DREPT URMARE IN MOD SOLIDAR ACESTIA IMPREUNA CU “ADMINISTARATORII GUVERNAMENTALI “ SUNT VINOVATI DIRECT SAU INDIRECT DE EXISTENTA PENURIA DE SOLUTII CREATIV PLUSVAKORICE SI TREBUIE SA ELIMINE ACEASTA CAUZA REALA PE FOND DIN ECONOMIA SI SOCIETATEA ROMANEASCA SI DREPT URMARE PROTESTATARII #REZIST SUNT LA FEL DE REDUNDANTI SI VINOVATI DE STAREA LOR ECONOMICA , FRUSTRARILE ,SARACIA SI UMILINTELEL LOR EXISTENTIALE PRECUM GUVERNANTII PE CARE II CONTESTA
  DREPT URMARE , DACA CENZURA ASUPRA NOII VIZIUNI ROMANESTI AR FI ABOLITA, INARMATI COGNITIV CU CONCEPTELE STIINTIFICE ,TEHNOLOGIILE ,MANAGEMENTUL SI LEADERSHIPUL INSPIRAT DE ACEASTA NOUA VIZIUNE STIINTIFICA GENERATOARE DE SOLUTII SI PROIECTE INVESTITIONALE CREATIV NEO-NEGENTROPICE PLUSVALORICE AUTOHTONE MARI PRODUCATOARE DE NOI LOCURI DE MUNCA SI VENITURI PLUSVALORICE ,RESPECTIVII DEMONSTRANTI , TINERI #REZIST AR FI DAT “NAVALA “ PESTE GUVERNANTI INDIFERENT DE CULOAREA LOR POLITICA PENTRU A LE CERE SA LE FIE SUSTINUTE FINANCIAR RESPECTIVELE LOR SOLUTII CREATIV PLUSVALORICE LA FEL CUM DAU “NAVALA “ ACUM IN CAZUL UNOR PROIECTE REDUNDANTE PRECUM “RABLA “ ,ETC.,.
  ALTFEL SPUS PRIN INTERZICEREA PREMEDITATA DE CATRE “GUVERNUL PARALEL “ LA CARE SE REFERA DL.TARICEANU &COMP. A VIZIUNII BIOECONOMIEI VECTORIZATA DE PARADIGMA CREATIVITATII NEO-NEGENTROPICE PLUSVAORICE SI A SOLUTIILOR POTENTIALE SI A CELOR DEJA EXISTENTE , CREATIV NEO- NEGENTROPICE PLUSVALORICE CARE ODATA INCLUSE IN MANAGEMENTELE SI LEADERSHIPURILE MEMBRILOR TINERI&COMP SI “ADMINISTRATORILOR” GUVERNAMENTALI AI SOCIETATII ROMANESTI ACESTE SOLUTII CREATIV PLUSVALORICE AR ERADICA IMEDIAT RADACINILE , CAUZA CORUPTIEI ,SARACIEI SI MIGRATIEI ROMANILOR DIN TARA SI IN PLUS AR IMPIEDICA “IENICERII “ DIN MASS MEDIA SI “SULTANII “ DIN PATIDELE POLITICE SA-I MAI MANIPULEZE SI INFRAJBEASCA PE ROMANI INTRE EI PRIN DIVERSE TIPURI DE FAKE NEWS PRECUM “CORUPTIA “ CARE II DETERMINA PE ROMANII SA-SI AUTOFALIMENTEZE ECONOMIA SA-SI DEMORALIZEAZA VIITOARELE GENERATII SI SA-SI AUTO-LICHIDEAZE IDENTITATEA NATIONALA ,ECONOMICA ,CULTURAL SI CIVILIZATIONALA IN PROFITUL EXCLUSIV AL FINANTATORILOR , CELOR AFLATI IN REALITATE IN SPATELE RESPECTIVULUI “GUVERN INVIZIBIL DIN UMBRA “ PRIN ACTORI (IENICERI ,SULTANI ) BASTINASI DARWINOFOBI .
  IN CONCLUZIE , “ CORUPTIA “ IN CALITATE DE FAKE NEWS, MANAGEMENTUL SI LEADERSHIPUL REDUNDANT ADMINISTRATIV GUVERNAMENTAL ,PENALII SI TINERII DEMONSTRANTI DISPERATI #REZIST NU VOR PUTEA FI COMBATUTE ,ERADICATE IN VIITORUL IMEDIAT DIN ROMANIA &COMP .,DECAT PRIN RIDICAREA CENZURII ASUPRA GENERARII SI MEDIATIZARII LIBERE DE SOLUTII SI PROIECTE INVESTITIONALE CREATIV NEO-NEGENTROPICE PLUSVALORICE MARI GENERATOARE DE NOI LOCURI DE MUNCA SI VENITURI PLUSVAORICE IN ECONOMIA ROMANEASCA SI NU NUMAI , PRIN INCLUDEREA IN EDUCATIA CETATENILOR SI A TINERILOR A VIZIUNII BIOECONOMICE VECTORIZATA DE PARADIGMA CREATIVITATII NEO-NEGENTROPICE PLUSVALORICE CAT MAI URGENT POSIBIL PANA NU SE VA INSTAURA HAOSUL REDUNDANT ENTROPICO-EXTINTIV AL ACTIUNUILOR LEGII ENTROPIEI IN ROMANIA ,UE SI NU NUMAI.
  TOPUL CELOR MAI EFICIENTI ,EFICACI ,PRODUCTIVI SI PROLIFICI ACTORI,IENICERI DARWINOFOBI ,ROMANOFOBI , ENTROPIZATORI,DEMORALIZATORI , IMAGINATIVI ,MOTIVATORI SI FALIMENTATORI DE ECONOMIE SI CIVILIZATIE ROMANEASCA AFLATI PE STATELE DE PLATA SI /SAU VOLUNTARIAT ONG-IST AI LEGII ENTROPIEI SI OBIECTIVELOR EI HAOTIZATOR –DARWINOCID- EXTINTIVE DIN ROMANIA (exemple )
  – SABIN GHERMAN
  – RADU BANCIU
  – ORESTE TEODORESCU
  – TUDOR CHIRILA
  – CARTARESCU
  – SILVIU MANASTIRE
  – MIRCEA BADEA
  TOPUL CELOR MAI EFICIENTI ,EFICACI ,PRODUCTIVI SI PROLIFICI ACTORI ,LEADERI POLITICI (“SULTANI “ BASTINASI ,SIMULANTI DE MANAGEMENT “INCOMPETENT “ ) ROMANOFOBI ENTROPIZATORI, DEMORALIZATORI , IMAGINATIVI ,MOTIVATORI SI FALIMENTATORI “DISCRETI “ DE ECONOMIE SI CIVILIZATIE ROMANEASCA AFLATI PE STATELE DE PLATA SI /SAU VOLUNTARIAT AI “GUVERNULUI PARALEL “ SI AI LEGII ENTROPIEI SI OBIECTIVELOR EI HAOTIZATOR –DARWINOCID- EXTINTIVE DIN ROMANIA ,IN CALITATE DE METODE ,TEHNOLOGII SI MECANISME COMPETITIVE SPECIFICE “DEMOCRATIEI “ (DARWINOCRATIEI ) LIBERALE CARE NU NUMAI IN ROMANIA CI LA SCARA GLOBALA A IMPINS CIVILIZATIA ACTUALA SPECIEI UMANE PE MARGINEA EXTINTIEI ECOLOGICE SI /SAU NUCLEARE DIN LUMEA VIULUI DE PE PLANETA.(exemple )
  – PETRE ROMAN- ECONOMIA ROMANEASCA UN “MORMAN DE FIARE VECHI “
  – TRAIAN BASESCU -ROMANIA O TARA SECOND HAND (“DE RAHAT “)
  – Klaus Iohannis -Pentru Klaus Iohannis și pentru DNA, Corupția ucide doar în funcție de interese precise: În cazul Tragediei de la Colectiv Iohannis insistă pe CORUPȚIA CARE UCIDE, deși nici vorbă de Corupție, în timp ce în cazul Scandalului Dezinfectanților CORUPȚIA NU E
  Ion Cristoiu

  Trump, premiu pentru FAKE NEWS. Premieră pentru președinte
  Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3 January 2018
  „Luni la ora 5:00 voi anunţa PREMIILE ANULUI PENTRU CELE MAI LIPSITE DE ONESTITATE & CORUPTE MEDIA. Subiectele vor acoperi lipsa de onestitate & relatările proaste în diferite categorii din partea media care transmit fake news. Staţi pe recepţie!”, a scris el marţi seară pe Twitter

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2