Tariceanu: Presedintele pare decis sa faca tot ce poate ca sa puna bete in roate Guvernului

PNL

Seful Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat joi ca presedintele Klaus Iohannis pare sa faca “tot ce poate ca sa puna bete in roate Guvernului” iar respingerea din nou a Liei Olguta Vasilescu pentru portofoliul Ministerului Dezvoltarii denota, de fapt, dorinta acestuia de a fi “cu orice pret” perceput ca liderul Opozitiei, informeaza AGERPRES.

“Asistam la un blocaj al Guvernului. Cred ca niciodata nu am avut interimate asa de lungi la doua ministere foarte importante, mai ales acum, cand sunt reuniunile pe care ministrii nostri trebuie sa le prezideze in cadrul Presedintiei rotative. Noi facem, cred, o figura usor bizara, ca sa nu spun chiar mai mult. Nimic nu ma mai mira, pentru ca presedintele pare decis sa faca tot ce poate ca sa puna bete in roate Guvernului. Am citit motivatia respingerii, presedintele considera ca doamna Vasilescu nu ar fi pregatita pentru aceasta functie. Are experienta in administratia locala, pentru ca a fost primar al Craiovei, si a lucrat bine si a facut treaba. A fost inainte ministru al Muncii, are experienta guvernamentala. Ce experienta in plus trebuie sa te califice? Daca discutam asa, strict, ca nu are experienta pe gestionarea de proiecte mari, poate, eu pun alta intrebare: dar domnul Iohannis ce experienta are ca a devenit presedinte?”, a spus Tariceanu la Antena 3.

In opinia sa, aceasta este o viziune “complet anacronica”, iar in perioada comunista se punea in fruntea Armatei un general, la Interne – un militian, proceduri care nu fac parte din lumea democratica.

“Cred ca aceasta respingere denota de fapt dorinta presedintelui de a fi cu orice pret perceput ca liderul Opozitiei, numai ca el va fi perceput in asa fel de un electorat radicalizat din partea Opozitiei, pentru ca, altfel, cred ca toata lumea isi da seama ca un astfel de comportament dauneaza pana la urma nu coalitiei majoritate, ci dauneaza actului de guvernare, de care, intr-un fel sau altul, beneficiaza toti cetatenii”, a afirmat el.

Tariceanu a sustinut ca Iohannis incearca sa ii atraga pe cei din coalitia de guvernare intr-un “razboi”.

“Cred ca presedintele sesizeaza un lucru, si anume, noi, in calitate de coalitie de guvernare, avem o responsabilitate fata de tara si nu avem prima prioritate razboiul cu presedintele. El insa vrea sa forteze nota, vrea sa ne atraga intr-un razboi si am vazut tot felul de variante, cu suspendarea presedintelui. El stie ca in perioada Presedintiei un astfel de gest dauneaza extrem de mult imaginii Romaniei, ne va face foarte mult rau politic si atunci acesta este motivul pentru care joaca in acest fel, dupa parerea mea, intr-o maniera care este iresponsabila”, a mai spus el.

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dancila in care anunta ca a decis sa respinga numirea Liei Olguta Vasilescu in functia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Seful statului ii solicita premierului sa faca o alta propunere pentru functia respectiva.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1