Tariceanu: Suntem intr-o situatie de criza pe care nu mi-as fi imaginat sa ajungem sa o traim din nou

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

calin-popescu-tariceanuPresedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, miercuri, ca Romania se afla intr-o situatie de criza politica similara cu momentele care au punctat mandatele de sef al statului ale lui Traian Basescu, informeaza AGERPRES.

“Ma refer la situatia politica in care ne aflam, o situatie de criza pe care nu mi-as fi imaginat sa ajungem sa o traim din nou. Parca revad momentele care au punctat mandatul presedintelui precedent, Traian Basescu, momentele de criza politica majora pe care le-a traversat Romania.

Vreau sa subliniez ca intentia noastra, a ALDE si PSD, este de a evita cu orice pret o criza politica, pentru ca o criza politica are consecinte defavorabile asupra Romaniei pe multiple planuri — in plan politic, economic — si efectele se vad imediat. La nivelul societatii este o ingrijorare, o temere pe care oamenii o resimt. Toate aceste lucruri mi-as fi dorit sa fie evitate. Din pacate, demersul nostru constitutional bazat pe alegerile din 11 decembrie a fost desconsiderat de presedinte”, a afirmat Tariceanu, la Palatul Parlamentului.

El a subliniat ca presedintele Iohannis trebuie sa justifice refuzul de a desemna prim-ministrul propus de PSD si ALDE.

“Numirea pe care presedintele ar fi trebuit sa o faca a fost refuzata fara niciun fel de justificare, lucru care mi se pare inexplicabil intr-o societate moderna, democratica. Un astfel de refuz trebuia insotit de o minima justificare, pentru ca sa nu se interpreteze actul presedintelui ca un act arbitrar, de exces de putere, exces de autoritate, asa cum este in momentul de fata”, a adaugat Tariceanu.

El a amintit ca, impreuna cu liderii social-democrati, a hotarat sa ia un timp de reflectie politica pentru a gasi o solutie pentru evitarea crizei politice iar forurile de conducere ale PSD si ALDE se vor reuni separat pentru a lua o decizie care va fi coordonata.

“Ieri, impreuna cu liderii PSD, am discutat si am hotarat sa luam un timp de reflectie politica pentru a gasi o solutie politica pentru a evita si mai mult afundarea intr-o criza politica si mai adanca in care pare sa arunce Romania.

Nu ne dorim o astfel de situatie si astazi in forurile de conducere si noi cei de ALDE si cei de la PSD vom discuta sa vedem care este solutia cea mai potrivita pentru a evita o criza politica de proportii care ar putea sa zdruncine Romania. In cursul zilei de astazi, vom avea o reuniune a structurii de conducere a ALDE si decizia luata o vom coordona cu cei de la PSD”, a explicat Tariceanu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2