TARIFE – Medicii de familie din Maramureș vor primi bani mai mulți pentru vaccinare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Guvernul României a aprobat în ședința de guvern din data de 28 aprilie, creșterea sumei pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete, de la 30 de lei/persoană vaccinată, la 40 de lei/inoculare. Ministerul Sănătății precizează că acest tarif cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare.
Tot Ministerul Sănătății subliniază faptul că modificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție utilizate în cabinetul medicului de familie. Tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021.
„Suma este pe cabinet, impozabilă și cuprinde și plata medicului și asistenta în afara programului normal de muncă și materialele necesare, plată deșeuri biologice, utilități și urmărirea reacțiilor adverse și raportarea în registrul electronic de vaccinări. E bine că a crescut suma ca să acopere aceste aspecte. Nu e vorba de bani, era necesar să fie crescută ca să acopere costurile reale. Și un tuns costă 30 RON, e vorba de oboseala noastră acumulată de birocrația enormă care e necesară, fișa de consimțământ, informat, declarație cu bolile cronice, lipsă circuite la standardele pe care le oferă centrele de vaccinare. E foarte dificil ca un medic și o asistentă să acopere munca unei întregi echipe de vaccinare -un medic triaj, un medic supraveghere, un registrator, un asistent pe un flux de vaccinare”, ne spune A.H., medic de familie băimărean.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2