septembrie 17, 2021

Tarife RCA: Soferii din Maramures vor plati cu pana la 50% mai mult

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

protest camioane rca (2)Nu toata lumea are de castigat din fixarea unui pret maxim pentru asigurarea de raspundere civila auto.

Soferii din majoritatea judetelor din Ardeal, ca si cei din Banat si din Baragan, vor fi dezavantajati, in timp ce soferii din Bucuresti, din orasele foarte aglomerate si din estul tarii au mult de castigat, scrie profit.ro.

Cele mai mari diferente in defavoarea clientului, comparativ cu tariful maximal, exista in judetele Alba, Timis, Mehedinti, Maramures si Valcea. In acest judete, astazi pretul minim al RCA se situeaza, potrivit datelor Safety Broker, undeva intre 420 de lei si 450 de lei, ceea ce inseamna ca, dupa intrarea in vigoare a tarifului maxim, ei vor plati cu pana la 50% mai mult.

Pe de alta parte, soferii din Bucuresti, Constanta, Braila, Galati sau Craiova au motive de bucurie. Fata de tarifele actuale (care ajung si peste 770 de lei in cazul Capitalei), reducerea de pret este una semnificativa.

Nici soferii cu tarife mai mici si nici cei cu tarife mai mari decat nivelul maxim impus de ASF nu se vor mai diferentia incepand din 20 octombrie, cand ar trebui sa intre in vigoare noile preturi.

 

Din 20 octombrie, cel tarziu, in Romania ar trebui sa intre in vigoare, pentru prima data in ultimii aproape 20 de ani, un plafon maxim pentru pretul RCA. Acest tarif maximal a fost calculat de ASF pentru fiecarea categorie de autovehicule si a fost votat de Consiliul Autoritatii, mai arata cei de la profit.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2