Tarifele de roaming vor fi eliminate in Uniunea Europeana din iunie 2017

PNL

telefon mobilUniunea Europeana a ajuns, marti, la un acord preliminar privind eliminarea tarifele de roaming in interiorul celor 28 de state ale blocului comunitar pana in iunie 2017, transmit Bloomberg si Reuters citate de Agerpres.

‘Conform acordului, suprataxarea roamingului in UE va fi abolita din 15 iunie 2017’, a anuntat Letonia, tara care detine presedintia Uniunii Europene in acest moment.

In controversata problema a neutralitatii internetului, UE intentioneaza sa solicite operatorilor de telecomunicatii sa ofere acces egal tuturor utilizatorilor, iar blocarea va fi permisa doar pentru contracararea atacurilor cibernetice sau in timpul perioadelor de supraincarcare a retelelor.

‘Este un acord crucial care va elimina in cele din urma tarifele de roaming. In prezent, aceste tarife ii determina pe utilizatori sa-si inchida telefoanele mobile cand calatoresc in strainatate. Daca ei nu s-ar mai speria de facturi, si-ar utiliza aparatele mai des cand ar calatori, creand mai multe oportunitati companiilor de telecomunicatii sa ofere servicii consumatorilor din regiune’, a apreciat comisarul european pentru economia si societatea digitala, Guenther Oettinger.

In mai, Comisia Europeana a renuntat la planurile sale vizand eliminarea tarifelor de roaming incepand din 2016, in urma obiectiilor venite de la companiile de telecomunicatii si de la mai multe mici state membre. Insa, un nou compromis a devenit necesar dupa protestele organizatiilor pentru protectia consumatorilor si ale Parlamentului European.

Recent, comisarul european pentru economia si societatea digitala a avertizat ca UE trebuie sa-si consolideze piata de telecomunicatii, punand in evidenta faptul ca in Europa exista 280 de companii de telecomunicatii comparativ cu doar patru in SUA.

‘Pentru a deveni mai competitive si a-si consolida retelele, mult mai multe companii vor fuziona in urmatorii ani. Aceasta ar trebui sa permita industriei europene de telecomunicatii sa joace un rol mai mare pe scena globala’, a apreciat Gunther Oettinger.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1