Tarifele de roaming vor fi eliminate in UE de la 15 iunie

PNL

Tarifele de roaming in interiorul Uniunii Europene (UE) vor fi eliminate incepand cu data de 15 iunie 2017, iar din acel moment utilizatorii finali din Romania pot beneficia de avantajele pietei interne comunitare, a declarat, intr-un interviu pentru AGERPRES, Catalin Marinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare si Administrare in Comunicatii (ANCOM).

„Incepand cu data de 15 iunie 2017, utilizatorii finali din Romania (cu abonamente sau cartele) vor putea folosi minutele/SMS-urile/MB(GB), disponibile la nivel national in afara propriei retele, inclusiv in roaming in interiorul UE, fara alte costuri suplimentare. In cazul utilizatorilor finali de cartele si a celor care beneficiaza de planuri tarifare nelimitate, furnizorii vor putea aplica anumite limite rezonabile in ceea ce priveste serviciile de date consumate in roaming in interiorul UE. Principiile pentru stabilirea acestor limite rezonabile au fost agreate la nivel european, dar ANCOM are mai multe responsabilitati in ceea ce priveste modul concret in care acestea vor fi aplicate si monitorizate”, a declarat Catalin Marinescu.

Anul trecut, pe 21 septembrie, Comisia Europeana a garantat ca, incepand din luna iunie 2017, nu vor mai fi impuse tarife de roaming europenilor care calatoresc in alte state membre ale Uniunii Europene, revenind asupra unei propuneri anterioare controversate ce viza eliminarea tarifelor de roaming doar pentru o perioada limitata de 90 de zile pe an.

Noua propunere a Comisiei va permite operatorilor sa controleze modul de consum al abonatilor, pe baza mai multor criterii. De exemplu, sa verifice daca un consum in tara de rezidenta nu este insignifiant comparativ cu consumul din strainatate. In cazul unor suspiciuni de abuz, operatorii vor trebui mai intai sa alerteze abonatul, ulterior putand sa ii impuna tarife de roaming de 4 eurocenti pe minut de apel vocal, un eurocent pentru un SMS si 0,85 eurocenti pentru un megabit de date.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1