TAROM a demarat vineri procesul de achizitie a noua aeronave ATR 72-600

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Compania TAROM a demarat vineri procesul de achizitie a unui numar de noua aeronave ATR 72-600, in leasing operational, pe o perioada de 10 ani, avioanele urmand a fi livrate incepand din toamna anului 2019, in perioada sezonului de iarna 2019-2020.

Conform unui comunicat al companiei, remis AGERPRES, aeronavele ATR 72-600 sunt prevazute cu cele mai moderne echipamente de navigatie, cabina de pasageri modernizata si capacitate de depozitare a bagajelor de mana cu mult marita. Acesta este primul model de avion european capabil de aterizare cu mijloace de bord independente si de mare precizie , in conditii de vizibilitate redusa (LPV-200).

“In contextul procesului de eficientizare si optimizare al Companiei TAROM, optiunea de innoire a flotei ATR, vechi de peste 19 ani, reprezinta doar un prim pas dintr-o strategie pe termen lung. Este un moment important in demersul de modernizare si de extindere a flotei, respectiv a retelei de rute operate. Avantajul competitiv al Companiei TAROM consta in deservirea pietei interne si regionale, care necesita aeronave corespunzatoare acestui tip de trafic. Astfel, oferim pasagerilor nostri zboruri la cele mai ridicate standarde de siguranta, calitate si confort”, a declarat Madalina Daniela Mezei – director general TAROM.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a anuntat, la randul sau, vineri, ca managementul Tarom a fost mandatat joi de actionarul majoritar sa achizitioneze un numar de noua aeronave noi de tipul ATR, care vor inlocui cele 9 avioane ATR vechi ale companiei.

“Ieri, la nivelul Ministerului (Transporturilor, n.red.) actionarul majoritar (al Tarom, n.red.) a luat decizia mandatarii conducerii Tarom sa semneze un memorandum privind achizitionarea unui numar de 9 aeronave noi in sistem de buy-back. Astfel, se vor inlocui avioanele ATR 42-500 care au un numar de 48 de locuri cu avioane noi, de tipul ATR-72, care vor avea un numar de 72 de locuri. Practic vom inlocui avioane care au o vechime de 20-22 de ani cu avioane noi”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Acesta a explicat ca in prezent Tarom detine, pe langa cele 7 aeronave ATR-42, si 2 aeronave ATR-72, iar toate vor fi inlocuite.

“Cele doua aeronave ATR-72 erau tinute mai mult la sol. Toata flota se schimba, deci toate cele noua avioane. Livrarea lor va incepe cu data de 1 octombrie. Vor fi aduse gradual, (unul, n.red.) pe 1 octombrie, pe 1 noiembrie, doua in decembrie, unul in februarie, doua in martie si doua pana la sfarsitul anului 2020”, a precizat Razvan Cuc.

El a sustinut ca noile aeronave nu vor necesita personal suplimentar sau calificare suplimentara.

“Fiind vorba de acelasi tip de aeronava, nu va fi nevoie de personal suplimentar sau de calificare suplimentara pentru acest tip de aeronava. Un lucru foarte important este urmatorul fapt: aceste avioane ATR care sunt acum in flota Tarom sunt avioane care ar fi necesitat reparatii capitale pentru a putea zbura in continuare. Aducand noile avioane, care au garantie de pana la 5 ani, nu vor fi necesare costuri suplimentare, fiind avioane noi. Primul ATR-42 a intrat in flota Tarom in 1997, deci vorbim de aeronave cu o vechime mai mare de 20-22 de ani”, a adaugat ministrul Transporturilor.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2