TAROM obtine 5,48 milioane dolari din vanzarea a doua aeronave Airbus A310 catre ArmeniaAirways

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Operatorul aerian national TAROM a vandut doua aeronave AIRBUS A310 catre compania Armenia Airways Aircompany, valoarea tranzactiei fiind de 5,48 milioane de dolari, potrivit unui comunicat al TAROM remis luni AGERPRES.

“Valorizarea acestor active reprezinta un pas strategic important pentru TAROM, cu atat mai mult cu cat unul dintre obiectivele noastre majore in perioada urmatoare il constituie optimizarea costurilor logistice si cresterea performantei businessului TAROM. Aceasta valorizare este oportuna nu doar prin prisma ofertei obtinute – foarte avantajoasa pentru compania noastra – cat si prin eliminarea costurilor de conservare si a costurilor aferente lucrarilor de intretinere pentru cele doua aeronave, care in doar jumatate de an ajung la peste 9 milioane de USD”, a declarat directorul general al TAROM, Werner Wolff.

Activele au fost scoase la vanzare in luna februarie a acestui an, cele doua aeronave fiind neoperabile si aflandu-se in stare de conservare din septembrie 2016.

Aeronavele AIRBUS A310 au fost achizitionate de catre TAROM in decembrie 1992 si au functionat in regim comercial pana la finalul anului 2016.

Potrivit comunicatului TAROM, dupa faza de evaluare a ofertelor si in urma negocierilor purtate, compania aeriana Armenia Arways Aircompany a oferit cel mai avantajos pret, respectiv suma de 5,48 milioane de dolari pentru cele doua aeronave Airbus A310 si componentele aferente.

“Valoarea celor doua aeronave a fost amortizata complet la momentul vanzarii. Pretul stabilit de evaluator, respectiv 5.472.977,87 USD a fost usor depasit de oferta Armenia Airways. Aceasta oferta este aproximativ dubla in raport cu primele oferte primite de TAROM pe parcursul anului 2017”, se precizeaza in documentul citat.

Pentru operationalizarea aeronavelor in vederea reluarii zborurilor comerciale, TAROM ar fi ajuns sa plateasca o suma aproximativa de 26,5 milioane dolari pentru urmatorii 2 ani.

TAROM opereaza in prezent pe zborurile externe si interne cu o flota compusa din 25 aeronave, dintre care doua aeronave sunt model Boeing 737-800 Next Generation, recent achizitionate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. dan

    Citi banii ati tocat voi de la stat nici nu se compara cu maruntisul care teoretic tot statul la facut inapoi. trebuia sa fiti faliti de mult ca orice alta companie [priovata.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *