Tătaru: De săptămâna viitoare, cazurile medii şi uşoare de COVID pot rămâne la domiciliu, monitorizaţi de medicii de familie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Timişoara, că de săptămâna viitoare, în baza unei ordonanţe de urgenţă care este în pregătire, cazurile uşoare şi medii de infectări cu SARS-CoV-2, precum şi cele asimptomatice, vor putea rămâne acasă, sub monitorizarea medicilor de familie, cazurile grave urmând să fie spitalizate, informează AGERPRES.

“Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate pot face monitorizarea prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

1 Comment

  1. Bebe Barbu

    Domnule ministru, cum vei ajuta medici de familie să-ți îndeplinească aceste ordine tâmpite ? Un medic de famile dintr-o comună cu 3 sate , va primii echipament e de protecție și unde le va depozita, după verificarea la domiciliu, a infecților și/s-au a bolnavilor ? Ce compensatii va primii pt utilizarea mașinii personale si ce bonusuri va primii pt actitățile peste program ?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2