Tătaru: Vor putea vota cu urna mobilă cei cu decizii de carantinare, izolare şi act medical

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat duminică, la Arena Naţională, că persoanele carantinate, în izolare sau care prezintă acte medicale vor putea vota cu urna mobilă la alegerile parlamentare din 6 decembrie, relatează g4media.

„Până în dimineaţa zilei de 6 (n.r. decembrie), toţi cei care sunt în carantină sau izolare să aibă aceste decizii pentru a putea face solicitarea către urna mobilă. O persoană trebuie să apară într-o anchetă epidemiologică ca să facem acea carantinare sau izolare. Solicită DSP-ului să fie evaluată în cadrul acelei anchete. (…) Noi luăm aceste decizii de carantinare şi izolare în urma unor anchete epidemiologice. (…) Haideţi să lăsăm totuşi ancheta epidemiologică să fie cea care decide care am fost contact direct şi care suntem carantinaţi sau izolaţi. (…) Cu urna mobilă (n.r. vor vota) cei care fac dovada unei decizii de carantinare, izolare sau un act medical care să poată confirma… (…) Eu spun că toţi cei care vor avea decizii de izolare, carantinare sau act medical doveditor vor putea vota cu urna mobilă”, a afirmat ministrul Tătaru, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

Potrivit acestuia, ancheta epidemiologică pentru fiecare caz trebuie să fie făcută în 24 de ore.

Biroul Electoral Central a completat vineri modalitățile de exercitare a dreptului de vot prin intermediul urnei speciale, cu precizări pentru persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu sau în spații special desemnate care doresc să voteze la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *