Taxa AUTO, Teodorovici: 700 milioane lei vor fi transferati in fondul de mediu pentru restituirea taxei auto

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Ministrul Finantelor Publice a anuntat, joi, ca vor fi transferati 700 de milioane de lei din fondul de rezerva al Guvernului in cel de mediu pentru ca cei care au depus cereri de restituire a taxei auto pana la 31 august 2018 sa poata beneficia de restituirea acesteia pana la sfarsitul lunii mai, relateaza Mediafax.

Printr-o Hotarare de Guvern vor fi transferati 700 milioane lei din fondul de rezerva in fondul de mediu pentru restituirea taxei auto, a anuntat, joi, la Guvern, ministrul Eugen Teodorovici. Astfel, ministrul isi doreste ca banii sa fie restituiti pana la sfarsitul lunii mai.

Potrivit Mediafax, de acesti bani vor beneficia cei care au depus cereri de restituire a taxei auto pana la 31 august 2018.

Pana la finalul lunii mai, ANAF trebuie „sa se dea peste cap” si sa plateasca sumele aferente taxei auto, a declarat, joi, la Bistrita, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici. Daca situatia nu va fi rezolvata, ministrul ameninta cu demiteri.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, la Bistrita, ca pana la sfarsitul lunii aprilie, toate deciziile de impunere in ceea ce priveste restituirea taxei auto trebuie sa fie emise, iar pana la finalul lunii mai, toti cei care au platit aceste taxe vor avea banii in cont.

La jumatatea lunii aprilie, Teodorovici declara ca ANAF trebuie „sa se dea peste cap” sa rezolve situatia taxei auto, altfel vor fi demiteri.

„Am spus foarte clar ca pana la final de aprilie toate deciziile de impunere care mai sunt inca de emis de catre ANAF trebuie sa se emita. Daca nu se emit aceste decizii, acele persoane pleaca din functii, oricine ar fi, pleaca din functii. Acesta este primul pas. Al doilea pas este simplificarea modului in care trebuie sa platim omului acea suma. Din pacate astazi mai este o asa, o intreaga birocratie pe acest subiect si la fel, am spus clar: ANAF-ul trebuie sa se dea peste cap, eu am sa sprijin datul peste cap de mai multe ori daca este cazul, pana la final de mai sa plateasca sumele aferente acestei taxe. Acum suntem in luna aprilie, iar pana la final de mai trebuie sa se gaseasca orice fel de solutie, plata sumelor pe care noi le asiguram de la buget, iar dansii trebuie sa plateasca si sa imi spuna ce trebuie sa modificam legal ca sa facem acest pas si sa plateasca contribuabililor acea suma si apoi sa stea sa faca verificarea cu ce are de dat eventual acea persoana catre stat. Pentru ca statul a luat banii contribuabililor, i-a luat cu doua maini si acum sta, din pacate, pentru contribuabil, statul sa verifice: ia sa vedem ai tu cumva datorii la stat? Ca poate la acea vreme cand se am luat taxa poate ca nu aveai”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Ministrul a mai spus ca exista banii pentru plata sumelor de bani din taxa auto si ca singurii care nu vor primi banii sunt cei a caror situatie nu este foarte clara si ANAF a solicitat lamuriri suplimentare.

Oamenii trebuie sa isi primeasca banii inapoi. Pana la sfarsitul lunii mai anul acesta trebuie sa ii primeasca. Avem si exceptii, sunt cazuri in care exista neclaritati legate de partea de proprietate. Sunt cateva chestiuni pentru care ANAF-ul a cerut cateva clarificari, dar pentru tot ce este clar si exista decizie de impunere se plateste”, a mai spus ministrul Finantelor.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2