UPDATE: Taxa de parcare, anulata de consilierii locali – Vezi cat va costa un abonament

PNL

UPDATE: Cei 17 consilieri prezenti la sedinta de joi au decis sa anuleze taxa de 100 de lei si sa aprobe preturile tichetelor si abonamentelor de mai jos. Conducerea Primariei a tinut sa arate ca tichetele si abonamentele sunt valabile pentru toti soferii care parcheaza in Baia Mare, indiferent de localitatea din care provin.

Consilierii locali baimareni se vor intalni joi, la amiaza, pentru a anula hotararea ce prevede taxa obligatorie de 100 de lei pentru toti posesorii de autovehicule.

In hotararea ce urmeaza a fi adoptata, pe langa anularea taxei, au fost introduse noile preturi ale tichetelor si abonamentelor de parcare:

I.   TICHETE

1.  pentru 16 min – 1    leu prin SMS…… 0,23 €

2.  pentru 30 min – 2    lei prin SMS …… 0,45 €

3.  pentru 60 min – 2,5 lei  prin  SMS……0,67 €

4.  pentru 120 min – 4    lei prin SMS …… 1,07 €

5.  pentru o zi – 6    lei prin SMS …….1,33 €

 II.  ABONAMENTE DE PARCARE

a. lunar – 20  lei

b. anual – 100 lei

Vlad HERMAN

Citeste si Nu e gata. Taxa de parcare, o aberatie. Vezi analiza ZiarMM. Ce ne asteapta

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

18 Comments

 1. ioan

  Anul trecut am platit prin SMS la 30 minute 0,2 eur,acum este 0,45 eur…..Cum e cu faptul ca nu cresc taxele in 2014?

  Reply
 2. somnul ratiunii

  Dupa ce a gandit doi ani o taxa unica de parcare, ca asa a spus in sedinta din 30 decembrie Chereches, a venit azi primarul, impreuna cu habaucii de consilieri, sa o schimbe. Daca nici dupa o analiza de doi ani nu au scos ceva bun. Ma cutremura cum arata hotararile luate si analizate peste noapte

  Reply
 3. dumitru

  Super-mega-magistrala realizare ! Am creat o problema, ca sa am ce sa rezolv. Kim jong-un ar trebui sa fie invidios. Urmatoarea hotarare de CL va aproba ridicarea unei statui a edilului in Piata Revolutiei.

  Reply
  1. Doran

   Precum in enuntul; o sotie adevarata este cea care il ajuta pe sot sa iasa din incurcaturile in care n-ar fi intrat daca nu se insura. =D

   Reply
 4. lulutz

  fruntasii municipiului Baia Mare, adica domnul Primar Catalin Chereches si Consiliul Local al municipiului, se dovedesc si in aceasta situatie foarte grijulii fata de nivelul de trai si civilizatie al alegatorilor lor. Noi, alegatorii, ar trebui sa le multumim!!! Lasa ca la vara se coc rosiile ca acuma sunt scumpe, si poate ii umplem de multumiri. Ca rusine nu le e de ceea ce fac de pe o zi pe alta.

  Reply
 5. foree

  Pai dar taxa pe un an nu s-a marit eu cred ca este mai putin decat anul trecut ziceti merci acum sunteti carcotasi…

  Reply
 6. ioan

  Aceste jocuri de minte ale lui k…,,fara titulatura nuemele si imediat ce este chereches ,, da este un fara minte incercand pacaleala baimarenilor in orice chip,, apoi am inteles prezenqta a 17 consileiri mizeri din 23’minportant este ca si cei absenti isi iaubanii ca neste nesimtiti, banul public careeste atat de important pentru noi,, ce nu intelegem. ce face nevasta militianului. secretar de municipiu lasand pe k… si consilieri sa faca ilegalitati ilicite , abuzuri in serviciu,, bani pe chefuri, nu stie ca brad rodica a scapat ca prin minune de GHERLA….insa dosarul acetesia inca este pe rol’!!!’!’!

  Reply
 7. asko

  ce tragedie pe capul vostru carcotasilor…e mult 100 de lei pentru un an??? Pai voi vreti gratis totul? Si eu imi doresc asta, nu spun nu, dar asa ceva nu se poate. Si 100 de lei e o suma ridicol de mica. Mergeti in alte orase si vedeti cat costa ora de parcare sau un abonament. Si iti mai si ridica masina, asa de fenta. In Amsterdam, in centru e 10 euro ora. Asa ca..eu cred ca 100 de lei e nimic.

  Reply
  1. the baimarean

   cereches a incercat sa mai scoata niste bani din buzunarele baimarenilor prin instituirea unei taxe de 100 ron pe masina.asta e problema ,asko.tu in ce oras traiesti?
   esti asa fericit ca individul a dat inapoi la presiunea strazii?mai face si o reducere la abonament sa nu uite lumea cate e de smecher.iti mai aduci aminte de expresia aia “mai da-le 100 Nicule!” imagineaza-ti cate alte potlogarii face primarul ,mai greu de sesizat da care o sa ne loveasca pe termen lung , daca ne face asa ,acum,pe
   fata.lumea e distrasa acum de parcari da e mult mai grav ca a crescut taxele cu 14-16 % dupa ce se lauda ca sunt bani destui la buget ptr toate chefurile lui.

   Reply
 8. mara

  Multi romani nu stiu ca exista pe lume taxe si impozite…. in alte tari ele nu numai ca exista dar se pedepseste nechitarea lor , foarte aspru. Eu zic ca trebuie sa fii rauvoitor sa nu accepti ca 100 ron pe an in toate parcarile este o suma rezonabila! Trebuie sa fii rauvoitor ca mereu sa spui ca banii merg aiurea sau ca nu se face nimic cu ei in Baia Mare…. trebuie sa fii de rea credinta sa nu intelegi ca cetatean mai ai si obligatii…. nu circuli cu masina…. radiaz-o inseamna ca nu ai bani sa o intretii. In fine… trebuie sa fii needycat sa scrii ostentativ negativ si cu greseli crase de ortografie…. asa ca ma bucur ca s-a luat aceasta hotarare…. si inca ceva celui ce a scris ca a cedat Chereches in fata multimii…. nu…!!! eu zic ca a fost de buna credinta sa gaseasca o cale rezonabila…. sunt sigura ca cei ce vor plati suma de 100 de roni vor fi mult mai multi decat vesnicii nemultumiti si carcotasi !!!
  Si inca ceva important…. nu sunt simpatizant Chereches…. dar cand este de recunoscut ceva pozitiv…. trebuie acceptat !!!

  Reply
  1. Doran

   @Mara-Iza si Cosau. Din cauza copacilor nu mai vedeti padurea. Tariful tichetelor de parcare: 30min.- 2lei, o ora -3 lei. Tarife bilete Urbis majorate. Cat se va incasa pe locul de parcare, zilnic? Ce cheltuieli de intretinere are administratia cu un loc de parcare? Imi spala cumva si parbrizul pana beau o cafea?
   Va scapa din vedere esentialul: junele primar este disperat sa colecteze bani fiindca nota de plata a “anotimpurilor” a fost mare! Prin urmare, propune un proiect de hotarare pentru instituirea unei noi taxe, 23 de slugi ridica mana cu obedienta, platitorii de taxe reactioneaza in presa on line libera iar initiatorul demersului devine erou dupa anularea proiectului. Despre responsabilitate si ONOARE cand vorbim?!

   Reply
  2. the baimarean

   d-na ,d-ra Mara , stii ca primaria Baia Mare a contactat un credit de 100 milioane RON -cel mai mare credit din istoria orasului ? la ce mai trebuie alte impozite?De ce s-au marit impozitele cu 16%? Creditul a fost contactat la initiativa primarului orasului caruia i se mai spune si cerechesh fiindca DNA -ul il acuza de luare de mita in forma continua.d-ta chiar crezi in buna-credintza a unui bugetar milionar caruia i se zice cereches?

   Reply
 9. valy

  multumim ziarmm.ro pentru sustinere spre deosebire de un alt ziar online care, pe langa faptul ca nu publica comentariile care sunt impotriva primarului il si aplauda in tot ce face. rusine emm

  Reply
 10. carcotasul fericit

  mai trebuia sa incaseze domniile lor consilieri o diurna de sedinta ca nu au mai avut bani saraci dupa sarbatori, sau mai bine zis nu le-a ajuns diurna de la sedinta din 30.12. aia sigur s-a dus pe noaptea de revelion.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1