Taxa pe Facebook si YouTube. Utilizatorii site-urilor ar putea fi pusi sa plateasca

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Anul 2014 ar putea aduce taxa pe Facebook si pe YouTube, pe principiul taxelor care se platesc in prezent la stat pentru detinerea unui televizor sau unui aparat de radio. Masura ar putea intra in vigoare inca din prima parte a anului viitor, conform yoda.ro.

Masura ar putea prinde contur in Franta, unde Consiliul Superior al Audiovizualului s-a gandit sa taxeze aceste site-uri, dar si altele care produc continut. Raportul vorbeste despre modificarea unei taxe “culturale” pe care in prezent o platesc teatrele, institutiile de presa si providerii de Internet. Banii colectati, in jur de 1,3 miliarde de euro pe an, sunt destinati ajutarii industriei de film din Franta si productiilor TV autohtone.

“Daca oamenii nu se mai duc la cinema si vad videoclipuri pe YouTube, de ce sa nu taxam si videoclipurile” – spune raportul.

Chiar daca Facebook nu este considerat un creator de continut, si el ar putea fi afectat de aceasta taxa, se arata in acelasi raport.

Masura este parte dintr-un proiect mai amplu de a taxa tehnologia. In vara, presedintele francez Francois Hollande a sugerat o taxa de 1% pe tablete si smartphone-uri. Banii ar fi urma sa ia tot calea industriei filmului.

Francezii au o mare problema si cu Google, care castiga 2 miliarde de dolari pe an in tara si nu plateste nicio taxa domestica, situatie calificata drept “inacceptabila” de presedintele francez, scrie theverge.

Deocamdata nu s-a anuntat valoarea taxei pe Facebook si pe YouTube.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2