TAXE 2022 – Majorări la coșerit, tăieri arbori și îngrijit cimitirele din Baia Mare

Și să mori e scump în zilele noastre. Unele taxe cerute de Serviciul Public Ambient Urban vor crește în anul care urmează, după cum aflăm din raportul de specialitate privind fundamentarea elaborării proiectului de hotărâre având ca obiect aprobarea taxelor și tarifelor percepute de Serviciul Public Ambient Urban Baia Mare pentru anul calendaristic 2022.

Astfel, se propune menținerea tarifelor si taxelor percepute pentru trenulețul de agrement care funcționează în Parcul municipal Regina Maria și a tarifului de închiriere pentru mese destinate comerțului stradal ocazional de pe domeniul public al municipiului Baia Mare, si respectiv majorarea taxei de intervenție în zonele verzi situate pe domeniul public. Propunem modificarea prin majorarea taxei de tăiere arbori(de pe amplasamentele unor viitoare construcții).

„Referitor la taxele, tarifele și prețurile percepute pentru serviciile prestate în Piețele Agroalimentare aflate în administrarea Serviciului Public Ambient Urban, propunem aprobarea modificării în sensul majorării unora dintre acestea, atât la Piața Agroalimentară ALeea Neptun nr. 4, Piața Agroalimentară Gh. Bilașcu nr. 15A, cât și la Piața de Gros – Obor. Pentru activitatea de coșerit propunem modificarea prin majorarea taxelor și tarifelor. Pentru activitatea din cimitirele municipale aflate în administrarea S.P.A.U. propunem aprobarea modificării taxelor și tarifelor în sensul majorării unora dintre acestea, luând în considerare costurile în creștere pentru administrarea acestor activități)”, se arată în documentul citat.

Un loc de înhumare va costa 500 de lei, 600 de lei va fi un loc reținut (al doilea loc în mormântul dublu), 1000 de lei va fi un loc de înhumare reținut, 500 de lei pentru reconcesionare loc de înhumare. Vorbim de 200 de lei tarif organizare de șantier pentru amenajare mormânt simplu (construcție), respectiv 300 de lei dacă e mormânt dublu. Tariful de săpat/umplut groapa va fi 350 de lei, servicii capelă Horea II/24 de ore – 100 de lei, închiriere capac de răcire/24 de ore va fi tot 100 de lei, taxa anuală pază, salubrizare și întreținere cimitir/loc de veci va fi 50 de lei. Exhumarea va costa 1000 de lei.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu