Taxe mai mari pentru studentii Centrului Universitar Nord din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

studenti-robeLiga Studentilor ,,Pintea Viteazul” isi exprima nemultumirea fata de decizia conducerii Universitatii Tehnice Cluj Napoca, de care apartine Centrul Universitar Nord din Baia Mare, de a mari taxa de scolarizare pentru viitorii studenti ai Facultatii de Inginerie de la Baia Mare cu suma de 800 lei.

Vineri 22 iulie, in cadrul sedintei Senatului Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, s-a aprobat regulamentul de taxe pentru anul univeristar 2016-2017. La propunerea conducerii executive, aceasta stipuleaza faptul ca taxa de scolarizare de la Facultatea de Inginerie a Centrului Universitar Nord din Baia Mare sa sufere o crestere de 800 lei, ajungand astfel la suma de 3.300 lei anual. In ciuda incercarilor de a negocia, precum si a voturilor impotriva venite din partea studentilor reprezentanti de la Baia Mare, regulamentul a fost aprobat in aceasta forma prin votul majoritar al Senatului Universitar. Prin urmare, decizia va intra in vigoare incepand cu anul universitar 2016-2017 si ii va afecta pe studentii din anul I ai acestei facultati.

Liga Studentilor ,,Pintea Viteazul” din Baia Mare isi exprima ingrijorarea si nemultumirea fata de adoptarea unei astfel de decizii. Organizatia se ocupa de reprezentarea intereselor studentilor si isi doreste incurajarea tinerilor inspre a-si continua studiile, precum si un mediu academic cat mai accesibil pentru acestia. Ei sunt de parere ca o astfel de crestere va duce la o scadere a numarului de studenti, motivul principal fiind incnrcordanta acestuia cu mediul economic al orasului Baia Mare si a localitatilor din imprejurimi de unde provin studentii Facultatii de Inginerie.

,,Ca reprezentanti ai intereselor studentilor nu putem sa fim de acord cu o astfel de decizie care ii afecteaza in mod direct, indiferent de argumentele care stau la baza ei. Ne dorim un mediu academic cat mai accesibil si adecvat pentru studentii baimareni, ceea ce nu se va realiza prin cresterea taxelor de scolarizare. Vom incerca, prin urmare, sa venim cu o serie de propuneri adresate conducerii univeristatii care vor urmarii oferirea unor facilitati care sa compenseze aceasta crestere pentru a veni in sprijinul celor care vor fi afectati de aceasta decizie”, a declarat Vlad Caniuca, presedintele Ligii Studentilor ,,Pintea Viteazul” din Baia Mare.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. Dinu

  Unde o sa mai găsească fraieri sa dea atatia bani sa termine o facultate si sa ajungă ospatarite,tir-isti si operatori in fabrici.Cum ne prostea conducerea celor de la Nord sa fuzioneze cu UATC-ul ca va veni doar lapte si miere? azi doar cu un salariu lunar in plus pe an ( sa nu mănânci si sa nu mai consumi nimic,in luna respectiva) la taxa finala.Sa nu uitam ca specializările bune s-au externalizat catre Cluj.Ne meitam soarta,am fost permanent prostiti de niste gunoaie cu interese diverse.

  Reply
 2. capsunar

  Pai daca Liga studentilor a fost de acord cu fuziunea,sa fie de acord si cu alinierea taxelor percepute.Ori suntem UTCisti golani, ori nu mai suntem.Va veni vremea cand o sa fie doar o amarata si prafuita sectie a Clujului,daca nu cumva au devenit deja.Cand li se va inchide pravalia ii astept pe asistenti,lectori si profesori la cules de capsuni si porodici in Germanica.

  Reply
 3. andrei

  E de mers direct la cursuri de calificare sau scoli postliceale de meserii:asistenti medicali,kinetoterapeuti,soferi,operatori CNC,ospatari,bucatari,etc.Aceste meserii nu te pun in neplacuta situatie de a te califica dupa o facultate facultate si sigur iti asigura un viitor la munca in strainatate.E plin orasul de someri cu diploma,fara vreo perspectiva.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2