Teatru: Zorba’s Dionysos se joaca, duminica, cu publicul pe scena

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Duminica, 10 februarie, de la ora 19.00, la Teatrul Municipal Baia Mare va avea loc spectacolul ZORBA’S DIONYSOS dupa N. Kazantzakis in regia lui Marcel Top. Spectacolul se joaca cu publicul pe scena, iar durata este de 150 minute, fara pauza.

Ana Liliana ILEA, despre piesa: Zorba’s Dionysos este o punere in scena libera, dupa un scenariu inspirat de opera lui Nikos Kazantzakis. Spectacolul decanteaza intamplari si fapte din viata neasemuita a legendarului Zorbas, figura dionisiaca de grec adevarat ce a adunat in jurul sau personaje pitoresti, pe care le-a invatat sa iubeasca viata si sa inteleaga moartea. Fie ca a fost vorba despre femeile pe care le-a sedus cu usurinta de-a lungul vietii, fie ca a fost vorba despre preotii, calugarii si stapanii pe care i-a intalnit in peregrinarile sale, Zorbas s-a impus in fata tuturor ca un personaj ale carui invataturi au prins aripi in sufletul oamenilor.

In spectacolul lui Marcel Top, Zorbas e viu, traieste in fiecare dintre noi si, asemeni zeului Dionysos, asteapta sa fie invocat si chemat la o cana cu vin. Un spectacol antropologico-holografic, care reconciliaza Orientul cu Occidentul, surprinzand peripetiile unui erou colectiv, calauzit de mare, un saman – la fel ca Don Juan-ul lui Carlos Castaneda. Grecia, Turcia, Serbia, Romania isi dezvaluie parfumul lor specific, in care ancestralul se amesteca organic cu modernismul.

Marea Trecere, Sacrul si Profanul, ritualurile zilnice se succed dinamic intr-o tectonica a civilizatiilor. O adevarata odisee care ne vorbeste despre comuniune, dar si despre intoleranta cu efecte tragice asupra comunitatii. Un spectacol care te invata cum sa respiri aerul pur al clipei traite ca iluminare.

Biletele pot fi rezervate la numarul de telefon 0736 216 437, de luni – vineri in intervalul 11.00 – 16.00 si sambata intre 12.00 – 13.00 sau la adresa Email: rezervari@teatrulbm.ro Rezervarile se ridica cu cel putin 30 de minute inainte de inceperea spectacolului. In ziua desfasurarii spectacolului, nu se mai fac rezervari.

ZORBA’S DIONYSOS dupa N. Kazantzakis in regia lui Marcel Top

Asistent regie: Andrei Dinu

Scenografie: Anca Cernea

Coregrafie: George Pop

Ilustrație muzicala: Calin Ionce

Butaforie: Mihai Valu

Distributia: Valeriu Doran – Zorba, Inna Andriuca – Vaduva Catarina, Bubulina, Aurora Prodan – Vaduva Irini, Invatatoarea Aglaja, Wanda Farkas – Vaduva Penelopa, Agapia, Vesna, Diana Podareanu – Vaduva Diana, Artemis, Didem, Rodica Dunca – Vaduva Evanghelina, Sanda Savolszky – Vaduva Alexandra, Nebuna din Creta, Gherghina, Alexandra Vanci – Magdalena, Andrei Dinu – Macos, Andreas, Servitorul Bubulinei, Dusa, Groparul Jancsi, Corina Marchis – Suedeza, Dorin Griguta – Parintele, Savas, Calugarul Dorinachis, Dan Cordea – Preotul Satului, Staretul de la manastire, Raul Hotcas – Invațatorul, Denisa Blag – Atalanta, Eduard Trifa – Adonis, Aris, Dragos Calin – Fred, Eduard Bindiu – Johnny, Mircea Gligor – Michael, Doru Farte – Calugar la manastire 1, Razvan Pasca – Diaconul Karcsitachis, Calugar la manastire 2, Petru Damsa, Vasile Pop, Adelina Hoban, Eugen Petrusca – Instrumentisti, Loredana Maghear, Madalina Mare, George Pop – Dansatori

Regie tehnica: Romok Carol

Lumini: Marin Codrea, Felix Mare

Sonorizare: Dan Prodan, Teo Molnar

Sufleur: Maria Danciu

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2