Teatrul Municipal Baia Mare: 3 ani de la premiera spectacolului ”Casa de pe granita”

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Spectacolul ”Casa de pe granita” de Slawomir Mrozek implineste 3 ani de la premiera! Teatrul Municipal Baia Mare invita publicul la aniversarea spectacolului, duminica, 28 octombrie, de la ora 19.00.

“Pentru a va primi in numar cat mai mare in casa noastra, spectacolul se va juca cu publicul in sala. In cei trei ani,  Casa de pe granita a participat la festivaluri de teatru in Resita, Galati, Turda si Baia Mare, a fost invitat la Teatrul de Nord din Satu Mare, dar si in curtea unui gospodar din Rozavlea”, se arata intr-un comunicat.

“Prin mijlocul casei e trasata granita care desparte doua lumi. Poate fi una a realului si una a invizibilului. E dificil sa o respecti, iar trecerea de partea cealalta poate fi fatala. E vremea pentru viata, dar parghiile libertatii au fost suspendate. “Casa de pe granita” insumeaza un loc al antagonismelor, al conflictelor interioare, al subtilitatilor formale. Un exercitiu al imaginarului concentrationar prins in ”chingile” realului, in care diplomati, vamesi sunt “functionari” ai Istoriei care contabilizeaza vietile oamenilor. A trai devine o corvoada, iar libertatea e o nazuinta ce cu greu poate fi atinsa. Istoria isi are mecanismele ei de subjugare si alienare. Un loc al paradoxurilor macinate de delirul istoric. La masa Istoriei totul e contabilizat. Chiar si sarmalele. Chiar si paharul de palinca”, a precizat Ana Liliana Ilea.

Regizat de Marcel Top, dupa un text de Slawomir Mrozek, scenografia Anca Cernea, spectacolul ii are in distributie pe Dorin Griguta – Tata, Valeriu Doran – Socru, Aurora Prodan – Soacra, Sanda Savolszky – Nora, Eduard Bindiu – Ghita, Mircea Gligor – Nelu, Alexandra Vanci – Paraschiva, Petru Damsa – Cucu Bolundu, Andrei Dinu – Emisar european 1, Dan Cordea – Emisar european 2, Vames 2, Doru Farte – Vames 1, Capitan de geniu (Rezervist), Ioan Costin – Ion Apetrii, Dragos Calin – Emigrant arab, Claudia Revan – Emigranta araba, Vasile Pop – Vasalica Dobasu, Augustin Danciu – Drujbasul satului si jandarm vames, Alexandru Szamosi,  Mihai Groza, Dan Parje – Jandarmi vamesi

Regie tehnica si sonorizare – Dan Prodan, Lumini – Marin Codrea, Sulfeur – Maria Danciu

 ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2