Teatrul Municipal Baia Mare: Spectacolul DEKAROOM – selectat în cadrul Festivalului Național de Teatru, ediția 2021

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În plină pandemie, Teatrul Municipal Baia Mare a reușit o nouă performanță. Spectacolul DEKAROOM, creație colectivă, în regia lui Andrei Dinu și Raul Hotcaș, a cărui premieră a avut loc în stagiunea 2020/2021, a fost selectat în cadrul Festivalului Național de Teatru, ediția 31, la categoria “Re-creația”, care se va derula în perioada 06 – 14 noiembrie 2021, în format online, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Criticii Oana Cristea Grigorescu, Cristina Rusiecki și Claudiu Groza sunt selecționerii și directorii artistici ai prezentei ediții.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Ioan Costin, Alexandra Vanci, Carmen Bulancea, Inna Andriuca, Aurora Prodan, Iulian Bulancea, Denisa Blag, Petru Damșa, Alex Macavei, Eduard Bîndiu, Izabela Tsujimoto.
Conceptul Re-creația redă exact soluțiile găsite de artiști pentru a trece peste blocajul pandemic, fără să-și trădeze vocația și publicul: formule online, interactive, filmice, ingenioase, foarte teatrale fiecare. (Claudiu Groza)

”Fidel spiritului Festivalului ATELIER – al cărui laureat pentru regie a fost în 2019 – Andrei Dinu explorează nu doar spațiile ascunse ale teatrului, dar și potențialul salvator al acestora, amintindu-ne că, aidoma marilor catedrale în care oamenii Evului Mediu se adăposteau în vreme de ciumă, și teatrul poate fi un loc de refugiu pentru trupurile și sufletele noastre.

Reamintim publicului că pentru regia acestui spectacol, Andrei Dinu și Raul Hotcaș, au câștigat PREMIUL PENTRU EXPERIMENT ARTISTIC ȘI ORIGINALITATE ESTETICĂ din cadrul Festivalului Internațional de Artele Spectacolului ATELIER, ediția 27, din anul acesta.

Spectacolul DEKAROOM este programat în 19 și 20 octombrie, de la ora 17.00, LA Teatrul Municipal Baia Mare”, precizează instituția de cultură băimăreană.

ZiarMM

Foto: Teo Molnar

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2