TEB: Un sistem inovator si nepoluant de transport in comun este testat in China

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

bus chinaChina testeaza un nou concept de sistem de transport public menit sa raspunda problemelor poluarii si aglomeratiei in trafic – sistemul Transit Elevated Bus (TEB), un autobuz electric, pe sine, care insa nu ocupa loc in trafic, masinile putand sa circule pe sub el si care le ofera pasagerilor niste conditii de calatorie de invidiat, conform BBC si wired.co.uk.

Futuristul autobuz TEB are lungimea de 22 de metri, 7,8 metri latime si inaltimea de 4,8 metri, ruland la o inaltime de 2 metri fata de carosabil, astfel incat masinile aflate in trafic, pe doua benzi de circulatie, pot trece pe sub el. TEB a fost testat pe o portiune de drum de 300 de metri din orasul Qinhuangdao, provincia Hebei, la o viteza de deplasare foarte mica. Odata ce aceste autobuze vor primi unda verde si isi vor incepe misiunea de transport public, vor circula cu viteza de pana in 65 km/h pe niste sine speciale montate de-a lungul benzilor de circulatie.

Spatiul generos rezervat pasagerilor seamana mai mult cu salonul de asteptare al unui aeroport modern decat cu un banal autobuz pentru transportul public. Capacitatea maxima de transport este de 300 de persoane, insa proiectul initial pentru acest sistem de transport propunea o solutie cu 4 vagoane, caz in care un singur autobuz TEB poate ajunge sa transporte pana la 1.200 de pasageri. Conform producatorului, o unitate de transport TEB poate inlocui 40 de autobuze conventionale.

Deocamdata testele derulate au fost simple, autobuzul TEB ruland in linie dreapta pe o distanta de 300 de metri, fara a fi nevoit sa schimbe directia in intersectii, sa opreasca la semafoare sau sa treaca peste poduri s.a.m.d.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *