Tehnologia a contribuit la crearea unei noi forme de jurnalism, dar nu va putea inlocui rolul de martor ocular

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

laptop 2Conectarea la Internet, YouTube si clipurile realizate de amatori au contribuit la crearea unei noi forme de jurnalism, care a imbunatatit calitatea relatarilor la nivel international, in special cu privire la actualul conflict din Siria. Insa tehnologia nu va putea niciodata inlocui rolul primordial al jurnalistilor, acela de martor ocular, a subliniat Lindsey Hilsum, editor la Channel 4 News, in cadrul unei conferinte sustinute la Institutul Reuters pentru Studiul Jurnalismului din cadrul Universitatii Oxford saptamana trecuta.

Conectarea la internet a avut un impact deosebit de semnificativ: a remodelat comunicatiile la nivel mondial si a depasit granitele nationale. “Lumea este retrasata de conexiunile la internet”, a declarat Hilsum, citandu-l pe Parag Khanna, autorul cartii “Connectography, Mapping the Future of Global Civilisation”, potrivit caruia exista mai putin de 500.000 de kilometri de frontiere in intreaga lume, dar peste un milion de kilometri de cabluri de internet.

O conectare mai eficienta la nivel international ii face pe jurnalisti sa isi poata verifica informatiile, sa ajunga la persoanele de contact si sa isi gaseasca potentialele surse extrem de rapid, adesea instantaneu. De asemenea, o conectare mai buna face ca oamenii sa fie mai la curent cu stirile si cu informatiile aproape peste tot in lume.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2