Tel Aviv, din nou vizat de rachete palestiniene

Sirenele de alerta aeriana s-au facut auzite din nou joi dimineata la Tel Aviv, chemand populatia orasului sa mearga in adaposturi. Armata israeliana a indicat ca o racheta trasa din Fasia Gaza a fost interceptata de sistemul de aparare antiracheta Iron Dome, dupa ce anterior anuntase ca doua proiectile au fost distruse in zbor.

Bratul armat al Hamas, care controleaza securitatea in Fasia Gaza, a revendicat doua tiruri de racheta. ‘Brigazile Ezzedine al-Qassam au lovit Tel Aviv cu doua rachete M-75’, a indicat gruparea intr-un comunicat, preluat de AFP citata de Agerpres.

Aceste rachete au o raza de actiune de aproximativ 80 de kilometri, in timp ce orasul Tel Aviv este situat la circa 70 de kilometri de Fasia Gaza.

Pana in prezent, toate rachetele lansate din Fasia Gaza asupra oraselor israeliene au fost distruse de sistemele Iron Dome, scrie RIA Novosti. Aceste tiruri constituie o riposta la operatiunea militara israeliana lansata in enclava palestiniana dupa intensificarea atacurilor cu racheta asupra statului evreu.

Operatiunea aeriana israeliana impotriva Hamas a intrat joi in a treia zi. Surse militare si de securitate palestiniene au indicat ca actiunile armatei israeliene au facut 75 de morti.

Armata israeliana a anuntat ca a convocat 20.000 de rezervisti, in cazul unei posibile ofensive terestre in Fasia Gaza, relateaza agentia DPA.

O ofensiva terestra ramane ultima varianta si Israelul cantareste avantajele si dezavantajele unui astfel de demers, a declarat purtatorul de cuvant israelian Peter Lerner.

In ultimele 48 de ore, fortele aeriene israeliene au atacat 750 de tinte in Fasia Gaza, in cadrul celei mai intense operatiuni aeriene impotriva teritoriului palestinian din noiembrie 2012.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1