Telefoanele inteligente modifica activitatea cerebrala a utilizatorilor

telefon creierActivitatea cerebrala a utilizatorilor de telefoane inteligente este diferita de cea a persoanele care folosesc telefoane mobile “traditionale”, este rezultatul unui studiu realizat de Institutul de Neuroinformatica, afiliat Universitatii din Zurich, scrie dcnews.ro.

Utilizind electroencefalografia (EEG) pentru a masura activitatea cerebrala, oamenii de stiinta elvetieni au dorit sa afle daca utilizarea telefoanelor inteligente modifica functionarea creierului uman.

La aceasta cercetare stiintifica au participat 37 de voluntari, din care 26 au folosit telefoane inteligente cu ecrane tactile (touchscreen), iar 11 au utilizat telefoane mobile conventionale, potrivit bbc.com, scrie Mediafax.

Interpretarea datelor furnizate de EEG au relevat ca utilizatorii de telefoane inteligente au degete mult mai agile, o precizie tactila mult mai mare, si prezentau o activitate cerebrala mai intensa ca raspuns la atingerile mecanice executate de degetul mare, degetul aratator si degetul mijlociu.

Acest lucru pare sa fie asociat cu frecventa cu care acele persoane folosesc functia “touchscreen” – cu cat aceasta era folosita cu o frecventa mai mare, cu atat activitatea cerebrala inregistrata prin EEG era mai intensa.

In opinia autorilor studiului, descoperirea lor are sens, intrucat creierul uman este “maleabil” si poate fi modificat prin anumite experiente.

Studiul a fost coordonat de cercetatorul Arko Ghosh si a fost publicat in revista Current Biology.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1