Temerile financiare ale romanilor: stabilitatea venitului, intretinerea copiilor, pensia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

A nu avea un venit sigur, imposibilitatea de a-si intretine copiii si lipsa unor resurse financiare suficiente la pensie sunt doar cateva dintre temerile adultilor romani, arata un studiu care arata nevoia esentiala de educatie financiara in familii, relateaza Mediafax.

La studiu au participat peste 1000 de persoane din toata tara. 61% dintre persoane sunt casatorite, iar 25.7% sunt necasatorite. Marile temeri cand vine vorba despre banii in familie sunt: frica de a nu avea un venit sigur (30,3% dintre respondenti), frica de a nu iti putea intretine copiii (17,5% dintre respondenti) si frica de a nu avea bani la pensie (15,5% dintre respondenti).

Subiectele despre care romanii ar dori sa afle mai multe sunt: investitiile (35,7%) educatia financiara a copiilor (18,8%), achizitiile mari precum case, masini sau pamanturi (10,7%) si economiile (10,7%). Initiatorul studiului a vrut sa afle si ce fel de comportamente financiare au membrii intr-un cuplu. 36,6% dintre respondenti au spus ca au un comportament asemanator cu cel al partenerului cand vine vorba despre a cheltui sau a castiga bani, iar 35,4% dintre participantii la studiu au comportamente partial diferite de cele ale partenerilor lor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2