Temperaturile negative au favorizat formarea de poduri de gheata pe raurile Iza, Mara, Barsau si Nistru

Fenomenele de iarna sunt instalate pe cursurile de apa. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Cosau, Salaj, Lapus, Cavnic, Sasar si Firiza. Se mentin podurile de gheata cu ochiuri pe raurile Botiza, Suciu si Mara.

Temperaturile extreme negative au favorizat formarea de poduri de gheata pe raurile Iza, Mara, Barsau si Nistru (apa raurilor curge peste podurile de gheata). Curg sloiuri de gheata pe raurile Viseu si Somes.

Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Sunt asigurate serviciile de utilitate publica.

Stratul de zapada masoara: 12 cm la Vf. Iezer, 11 cm la Baia Borsa, 8 cm pe Valea Vaserului, 5 cm in Pasul Gutai si Poiana Borsa, 4 cm Moisei, Sieu, Sacel, Botiza, Buciumi, Razoare, Targu Lapus, Coroieni Lapusel, Bicaz 3 cm la Sighetu Marmatiei, Cavnic, Ocna Sugatag, Firiza, Busag, Suciu de Jos, Salsig, Luhei, Bistra, Valea Viseului, 2 cm in Baia Mare, Cicarlau, Mara, Feresti, Vadu Izei, Stramtura.

Informatii: CJSU Maramures//ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1