septembrie 23, 2021

Tenis: Irina Begu s-a calificat in turul al doilea la Australian Open

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Jucatoarea romana de tenis Irina Begu s-a calificat, luni, in runda a doua a turneului Australian Open, primul de Mare Slem al anului, la Melbourne, dupa ce a profitat de abandonul germancei Andrea Petkovic, la scorul de 6-7 (3), 4-3, 40-30, informeaza AGERPRES.

La acest scor, dupa o ora si 47 de minute de joc, Petkovic s-a prabusit pe teren din cauza deshidratarii, meciul avand loc la o temperatura de 33-34 de grade Celsius. Germanca a primit ingrijiri medicale timp de aproape zece minute si nu a mai putut continua jocul.

Begu (28 ani, 76 WTA) a condus cu 4-0 in primul set, dar a pierdut apoi cinci ghemuri la rand. Romanca a reusit sa trimita setul in tiebreak, unde Petkovic s-a impus cu 7-6 (3). Begu a avut 2-0 si in setul al doilea, dar germanca a egalat, meciul intrerupandu-se in ghemul cu numarul opt.

Begu a avut 8 duble greseli, 24 winners si 33 de erori nefortate, in timp ce Petkovic a contabilizat 2 duble greseli, 17 winners si 39 de erori neprovocate.

Irina Begu (28 ani, 70 WTA) are acum 3-2 in meciurile directe cu Petkovic (31 ani, 63 WTA). Irina a castigat si ultimul meci, in toamna, la Sankt Petersburg, cu 7-6 (5), 6-1, in primul tur.

Romanca si-a asigurat un cec de 105.000 dolari australieni si 45 de puncte WTA. Ea s-a oprit in turul secund la editia de anul trecut. Urmatoarea sa adversara va fi cehoaica Petra Kvitova, cap de serie numarul opt, sau Magdalena Rybarikova (Slovacia).

Tot luni, Sorana Cirstea si Monica Niculescu au pierdut in primul tur la Melbourne.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2