Tenis: Naomi Osaka se gândește la Jocurile Olimpice de la Tokio

PNL

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, izolată în locuinţa sa din Los Angeles, a declarat pentru Reuters că se gândeşte la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care ar fi urmat să aibă loc în vară, însă au fost amânate pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Agerpres.

Jucătoarea de 22 de ani, fost lider mondial, câştigătoare a două turnee de Mare Şlem, se pregătea pentru o vară plină, ce ar fi inclus şi debutul său la Jocurile Olimpice.

Ea încearcă acum să se adapteze la noua situaţie: “De când mă ştiu joc tenis aproape în fiecare zi, aşa că a fost ocazia să fac un bilanţ şi să o iau de la un capăt. Am gătit mult, am lucrat ca să rămân în formă, am citit şi am ţinut legătura cu sora mea şi cu familia”.

Deşi nu poate fi pe teren alături de antrenorul său Wim Fissette (care a pregătit-o pe Simona Halep), Osaka a găsit noi modalităţi pentru a rămâne în formă. “Este o nouă normalitate, dar mă adaptez”, a afirmat ea. Japoneza va participa duminică la turneul virtual Mario Tennis Aces Tournament, unde va concura alături de sportivi ca americancele Serena şi Venus Williams sau compatriotul său Kei Nishikori. Oricât de agreabil va fi turneul de duminică, ce va fi transmis live pe Facebook, Osaka este nerăbdătoare să revină în circuit şi se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice reprogramate anul viitor. Născută dintr-un tată haitian şi o mamă japoneză, sportiva urma să fie imaginea acestei competiţii.

Osaka înţelege că amânarea Jocurilor a fost o decizie necesară: “La fel ca cei mai mulţi sportivi care s-au antrenat, la început am fost dezamăgită, dar când îţi dai seama că amânarea este pentru binele întregii lumi, îţi dai seama că jocul poate să aştepte. Vom fi împreună în 2021 şi vom fi pregătiţi”.

“Am multă simpatie pentru sportivi, cum sunt atleţii, care muncesc patru ani şi plănuiesc să atingă vârful de formă exact în acel moment. Acum programul lor e probabil dat peste cap. Tenisul e puţin diferit, aşa că nu ar trebui să-mi modific prea mult pregătirea”, a adăugat ea.

Când vor avea loc, Jocurile ar putea însemna o rază de speranţă la sfârşitul luptei împotriva COVID-19, care a ucis peste 218.000 de oameni în lumea întreagă, crede Osaka. Amânarea Jocurilor “este decizia potrivită, pe care o susţin pe deplin”, a spus japoneza. “Sper însă cu adevărat că Olimpiada va însemna acum o mare sărbătoare pentru lume când se va încheia pandemia”, a continuat ea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1