Tenis: Simona Halep, calificata in turul al treilea la Roland Garros

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Campioana en titre de la Roland Garros, jucatoarea romana de tenis Simona Halep, s-a calificat in runda a treia a turneului de Mare Slem parizian, joi, dupa o victorie in trei seturi in fata polonezei Magda Linette, cu 6-4, 5-7, 6-3, informeaza AGERPRES.

Halep (27 ani), a treia favorita, a obtinut o victorie deloc facila, dupa doua ore si 11 minute, in fata unei jucatoare de aceeasi varsta, care se afla pe locul 87 in lume.

Simona Halep, care a castigat si in primul tur tot dupa trei seturi, in dauna australiencei Ajla Tomljanovic, a primit o replica foarte curajoasa din partea polonezei, care a reusit mingi de senzatie in unele momente si a luptat pana la ultima picatura de energie.

Halep a inceput bine si a condus cu 2-0, dar Linette a revenit si a restabilit egalitatea, 2-2. Romanca a revenit la carma jocului si s-a desprins la 5-2, dar nu a reusit sa transeze soarta setului, poloneza s-a apropiat la 5-4, iar Halep a incheiat cu 6-4.

In actul secund, Simona a facut break la 1-1 si s-a detasat la 3-1, apoi a avut 4-2 si 5-3, a ratat o minge de meci la 5-3 si doua la 5-4, pierzand incredibil cu 5-7, dupa patru ghemuri consecutive ale polonezei.

In decisiv, Halep a dominat clar jocul a avut 3-0 si 5-1, dar a urmat un nou recul, Linette s-a apropiat la 5-3, dar campioana a incheiat conturile cu 6-3.

Halep a avut 4 asi si a comis 4 duble greseli, in timp ce Linette a reusit 2 asi, facand o singura dubla greseala. Halep a fost mai buna la punctele cu primul serviciu, poloneza la al doilea, romanca avand un procentaj redus la mingile de break fructificate, doar 8 din 17 (47%). Linette a avut mai multe lovituri direct castigatoare, 31-27, iar Halep a facut mai multe erori nefortate, 44-42.

Simona Halep si-a asigurat un cec de 143.000 euro si 130 de puncte WTA, iar in turul al treilea o va infrunta pe invingatoarea dintre sarboaica Aleksandra Krunic si ucraineanca Lesia Turenko. Meciul s-a intrerupt din cauza intunericului, dupa doua ore si 25 de minute, la scorul de 6-6 in setul decisiv, dupa ce Krunic s-a impus cu 7-5 in primul act, iar Turenko a castigat setul secund cu 7-5. Krunic a ratat o minge de meci la scorul de 6-5 in decisiv.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2