Tenis: Simona Halep, calificata in turul al treilea la Roland Garros

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Campioana en titre de la Roland Garros, jucatoarea romana de tenis Simona Halep, s-a calificat in runda a treia a turneului de Mare Slem parizian, joi, dupa o victorie in trei seturi in fata polonezei Magda Linette, cu 6-4, 5-7, 6-3, informeaza AGERPRES.

Halep (27 ani), a treia favorita, a obtinut o victorie deloc facila, dupa doua ore si 11 minute, in fata unei jucatoare de aceeasi varsta, care se afla pe locul 87 in lume.

Simona Halep, care a castigat si in primul tur tot dupa trei seturi, in dauna australiencei Ajla Tomljanovic, a primit o replica foarte curajoasa din partea polonezei, care a reusit mingi de senzatie in unele momente si a luptat pana la ultima picatura de energie.

Halep a inceput bine si a condus cu 2-0, dar Linette a revenit si a restabilit egalitatea, 2-2. Romanca a revenit la carma jocului si s-a desprins la 5-2, dar nu a reusit sa transeze soarta setului, poloneza s-a apropiat la 5-4, iar Halep a incheiat cu 6-4.

In actul secund, Simona a facut break la 1-1 si s-a detasat la 3-1, apoi a avut 4-2 si 5-3, a ratat o minge de meci la 5-3 si doua la 5-4, pierzand incredibil cu 5-7, dupa patru ghemuri consecutive ale polonezei.

In decisiv, Halep a dominat clar jocul a avut 3-0 si 5-1, dar a urmat un nou recul, Linette s-a apropiat la 5-3, dar campioana a incheiat conturile cu 6-3.

Halep a avut 4 asi si a comis 4 duble greseli, in timp ce Linette a reusit 2 asi, facand o singura dubla greseala. Halep a fost mai buna la punctele cu primul serviciu, poloneza la al doilea, romanca avand un procentaj redus la mingile de break fructificate, doar 8 din 17 (47%). Linette a avut mai multe lovituri direct castigatoare, 31-27, iar Halep a facut mai multe erori nefortate, 44-42.

Simona Halep si-a asigurat un cec de 143.000 euro si 130 de puncte WTA, iar in turul al treilea o va infrunta pe invingatoarea dintre sarboaica Aleksandra Krunic si ucraineanca Lesia Turenko. Meciul s-a intrerupt din cauza intunericului, dupa doua ore si 25 de minute, la scorul de 6-6 in setul decisiv, dupa ce Krunic s-a impus cu 7-5 in primul act, iar Turenko a castigat setul secund cu 7-5. Krunic a ratat o minge de meci la scorul de 6-5 in decisiv.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *