TENIS: Simona Halep, in finala turneului de la Indian Wells (WTA), dupa retragerea Serenei Williams

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

simona halepJucatoarea româna de tenis Simona Halep s-a calificat fara joc in finala turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 5.381.235 dolari, vineri, dupa ce principala favorita, americanca Serena Williams, s-a retras inaintea meciului programat in semifinale, din cauza unei accidentari la genunchi, au anuntat organizatorii.

Numarul unu mondial, care a revenit anul acesta la Indian Wells, dupa 14 ani de boicot, in urma unor reactii rasiste, câstigase editiile 1999 si 2001 ale competitiei.
Simona Halep, numarul trei mondial, va juca in finala de duminica impotriva sârboaicei Jelena Jankovic (N. 18), care a trecut in penultimul act de germanca Sabine Lisicki (N. 24), cu 3-6, 6-3, 6-1.
Prin calificarea in finala, Halep si-a asigurat un cec de 439.420 dolari si 650 de puncte WTA. Anul trecut, Simona se oprise in semifinale, invinsa de poloneza Agnieszka Radwanska, in doua seturi, cu 6-3, 6-4. in 2015, Halep si-a trecut in palmares doua titluri WTA, la Shenzhen si Dubai. Ea se afla la un singur pas de primul sau titlu Premier Mandatory, care ar fi cel mai important din cariera, dupa cele de categoria Premier 5 (Doha 2014 si Dubai 2015).

Simona Halep: “Eram nerabdatoare de când am câstigat meciul din sferturi si stiam ca o sa joc impotriva ei din nou. Dupa primul meci meu aici am spus ca vreau sa joc in semifinale cu Serena si asteptam acest meci, insa nu stii niciodata ce se poate intâmpla”, a afirmat Halep, care o va intâlni in finala pe sârboaica Jelena Jankovic.
“E cu adevarat dificil pentru ea sa fie nevoita sa se retraga. Stiu cum este când esti accidentat. E dificil sa iesi pe teren si e periculos, pentru ca trebuie sa ai grija de tine. Nu pot spune ca sunt bucuroasa. Nu sunt nici trista. Ma gândesc doar ca duminica e o alta finala, sa fiu concentrata si sa incerc sa câstig titlul.”

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2