Tenis: Simona Halep, invinsa de Serena Williams in optimi la Australian Open

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul unu mondial, a fost invinsa de americanca Serena Williams cu 6-1, 4-6, 6-4, luni, la Melbourne, in optimile de finala ale turneului Australian Open, primul de Mare Slem al anului, informeaza AGERPRES.

Halep (27 ani), finalista la editia trecuta, a cedat dupa o ora si 47 de minute si risca sa piarda primul loc in clasamentul WTA dupa acest turneu.

In ciuda faptului ca a castigat la zero primul ghem contra serviciului, Halep a facut un prim set catastrofal, pierzand cu 1-6 in doar 20 de minute, dupa o suita de erori, in special la serviciu, din partea sa si lovituri de exceptie ale americancei.

In actul secund, Halep a inceput sa joace mai bine, a servit mult mai exact, iar dupa ce si-a pierdut serviciul (1-2), a reusit sa revina (3-2), iar in finalul setului a inclinat balanta in favoarea ei, profitand de putinele erori facute de Serena Williams (6-4).

In decisiv, cele doua jucatoare au mers cap la cap pana la 3-3, cand Williams a reusit un break decisiv, dupa ce anterior Simona ratase trei mingi de 4-2. Williams a fost impecabila pe serviciu pana la final si a castigat cu 6-4.

Serena a reusit 9 asi in acest meci, a facut 2 duble greseli, a castigat 77% din mingile jucate cu primul serviciu si 42% cu al doilea, a salvat 4/7 mingi de break si a transformat 5/10, realizand 44 de winners si comitand 31 de erori nefortate.

Simona Halep a avut 2 asi, a facut 2 duble greseli, a castigat 75% din mingile jucate cu primul serviciu si doar 31% cu al doilea, a salvat 5 din cele 10 mingi de break si a fructificat doar 3/7, adunand 24 de mingi direct castigatoare si 12 erori neprovocate.

Halep si Serena (37 ani, 16 WTA) s-au intalnit pana acum de zece ori, americanca obtinand noua victorii. Singurul succes al Simonei, unul categoric, cu 6-0, 6-2, ramane cel din 2014, de la Turneul Campioanelor. Precedenta confruntare dintre cele doua a avut loc in 2016, la US Open, cand Serena se impunea in sferturi cu 6-2, 4-6, 6-3.

In turul anterior, Halep o invinsese pe sora mai mare a Serenei, Venus Williams (38 ani), cu 6-2, 6-3.

Halep va primi un cec de 260.000 de dolari australieni si 240 de puncte WTA.

Serena Williams va juca in sferturi contra cehoaicei Karolina Pliskova, numarul opt mondial.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *