Tenis: Simona Halep, invinsa in turul al treilea la Wimbledon

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul unu mondial, a fost invinsa dramatic de taiwaneza Su-Wei Hsieh cu 3-6, 6-4, 7-5, sambata, in runda a treia a turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Slem al anului, informeaza AGERPRES.

Halep, la primul esec dupa ce a cucerit cel dintai titlu de Mare Slem, la Roland Garros, a facut un meci cu multe momente slabe, cedand desi a condus cu 5-2 in decisiv si a avut o minge de meci.

Ambele jucatoare au alternat executiile de finete cu erorile de incepatoare, fiind lipsite de constanta si consistenta in joc.

Primele cinci ghemuri au insemnat tot atatea break-uri, Halep fiind prima care si-a facut serviciul, desprinzandu-se la 4-2. Romanca si-a conservat avantajul si a incheiat primul set cu 6-3, dupa un nou break.

Hsieh (32 ani, 48 WTA) a jucat mai bine in setul secund, in care a condus cu 3-1, Halep a intors scorul, 4-3, dar apoi a pierdut trei ghemuri la rand si setul, cu 4-6.

In decisiv, Simona Halep a parut decisa sa transeze disputa, a condus cu 2-0, Hsieh a facut un break, dar romanca a refacut diferenta, iar apoi s-a desprins la 4-1. Halep a condus cu 5-2, a ratat o minge de meci la 5-4, pe serviciul adversarei, iar apoi Hsieh a intors jocul si a preluat conducerea cu 6-5. Halep a avut doua mingi de break la acest scor, dar le-a ratat pe ambele, astfel ca taiwaneza s-a impus cu 7-5, dupa doua ore si 20 de minute.

Halep a transformat doar 7 din cele 23 de mingi de break pe care si le-a creat (30%), in vreme ce asiatica a avut un procentaj mai bun, 7/12 (58%).

Halep iesise invingatoare in singura lor confruntare anterioare, in 2013, in primul tur la Cincinnati, cu 6-7 (5), 6-1, 6-2.

Simona Halep va primi un cec de 100.000 de lire sterline si 130 de puncte WTA pentru evolutia sa si va ramane pe primul loc in ierarhia mondiala, dupa turneul de la All England Club.

Romania a avut opt jucatoare pe tabloul principal de simplu, patru au trecut de primul tur, iar doua au ajuns in turul al treilea, Halep si Mihaela Buzarnescu, dar ele s-au oprit in aceasta runda.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1