Tenismanul belgian David Goffin s-a calificat în semifinalele turneului Ultimate Tennis Showdown

home camp2
home camp2
home camp2

Tenismanul belgian David Goffin, numărul 10 mondial, s-a calificat în semifinalele turneului demonstrativ Ultimate Tennis Showdown, care se dispută cu porţile închise la academia de la Biot (Franţa) a lui Patrice Muratoglou, antrenorul americancei Serena Williams, informează radio-televiziunea publică din Belgia, scrie Agerpres.

Goffin a acces în penultimul act la capătul celui de-al optulea său meci din această competiţie, câştigată cu 3-1 (13-15, 20-8, 16-12, 15-14) în faţa francezului Benoit Paire.

Jucătorul belgian, supranumit “The Wall” (Zidul), a înregistrat 5 victorii şi 3 înfrângeri de la debutul Ultimate Tennis Showdown şi ocupă poziţia a patra în clasament. Adversarul său din semifinale va fi cunoscut la finalul ultimei etape a fazei regulate, care se va disputa sâmbătă.

Zece jucători se înfruntă timp de cinci weekend-uri consecutive în acest turneu, care se derulează după un format inedit, cu meciuri de patru reprize a câte zece minute de joc, pe parcursul cărora antrenorii sunt autorizaţi să intervină. Fiecare minge jucată aduce un punct, însă jucătorii au la dispoziţie “cărţi UTS”, care permit ca anumite puncte jucate să aducă trei puncte pentru marcator.

Duminică, francezul Elliot Benchetrit (208 ATP), s-a impus cu 3-1 în faţa germanului Dustin Brown (239 ATP), grecul Stefanos Tsitsipas (6 ATP) a trecut cu 3-2 de francezul Corentin Moutet (75 ATP ), italianul Matteo Berrettini (8 ATP) nu i-a lăsat nicio şansă australianului Alexei Popyrin (103 ATP), de care a dispus cu 4-0, în timp ce francezul Richard Gasquet (ATP 50) l-a învins cu 3-2 pe spaniolul Feliciano Lopez (56 ATP).

Din cauza crizei coronavirusului, toate turneele din circuitul ATP au fost oprite începând din luna martie, urmând ca sezonul oficial din tenisul profesionist masculin să se reia pe 14 august, la Washington.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *